Desert

Choux a la creme

 

 

 

 

Ingrediente:

– 70 gr unt

– 1/2 lingurita sare

– 180 gr faina

– 4 oua

– 300 ml frisca lichida

–  250 gr capsuni

– 50 gr ciocolata amaruie topita

– zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se dau in fiert intr-o cratita untul cu 250 ml apa;

Se adauga sarea apoi faina dintr-o data.

Se amesteca la foc mijlociu cca 2 min ,pana ce aluatul se desprinde de fundul vasului ca o galusca.

Inglobam apoi pe rand ouale si amestecam bine pana ia nastere un aluat lucios.

Se inconge cuptorul la 200 C.Se asaza aluatul intr-un sprit prevazut cu forma de stea maresi se spriteaza rozete de marimea unei nuci pe tavi tapetate cu hartie de copt.

Se coc la cuptor cca 30 minute sau pana se rumenesc frumos.Se scot si se taie imediat,apoi se lasa la racit.

Pentru crema batem frisca bine,capsunile le spalam,le pasam cu o furculita impreuna cu zahar dupa gust.Capsunele le adaugam in frisca batuta.Cu aceasta crema umplem gogosele.Deasupra presaram zahar pudra apoi ornam cu ciocolata topita.

Pofta buna!

Sursa: Dorothy Sweet




Categorii