Ingrediente:
300 gr carne tocată(amestec vita si porc),
miezul de la o felie de paine,
2-3 linguri lapte,
o lingurita mustar,
o ceapa ,
1 morcov,
1/4 lingurita coriandru măcinat,
1/2 lingurită ienibahar măcinat,
o legătură pătrunjel verde sau marar,
2 ouă,
11 felii subtiri bacon,
sare, piper după gust.
Mod de preparare :
Se inmoaie in lapte miezul de paine. Intr-un bol se adaugă carnea tocată, miezul de paine, condimentele, mustarul, pătrunjelul sau mararul tocate marunt, ceapa data pe razatoare sa fie cat mai fina in amestec,morcovul dat pe razatoarea mica, ouăle si se amestecă bine compozitia . Se condimentează cu sare si piper după gust.
Se formează in palmă chiftelele si se asează cate o chiftea pe cate o felie de bacon, apoi se rulează strans si se prinde cu o scobitoare. Dacă feliile de bacon sunt lungi, le puteti tăia in jumătate. Se pune hartie de copt intr-o tavă, se adaugă ulei, si se asează chiftelele rulate una langă alta.
Se da tava la copt in cuptorul incins la 200˚ pentru circa 15-20 de minute. Se pot intoarce in tava cu un cleste de bucătărie să fie rumenite pe ambele părti .
Dupa ce baconul devine rumen se scot chiftelele pe un servetel de bucatarie care va absorbi excesul de grasime. Chiftelele pot fi servite simple, ca aperitiv sau ca fel principal. Sunt la fel de bune reincălzite sau la temperatura camerei.
Poftă buna!