Preparate fara carne

Chifteluțe cu dovlecei și cartofi, o rețetă deosebit de gustoasă și sănătoasă

 

 

 

 

Chiftelutele de cartofi pot fi preparate în mai multe moduri, insa astazi vă sugerăm să le faceți într-o versiune delicioasă și, de asemenea, foarte sănătoasă.

 

Ingrediente:

2 dovlecei medii,

4 cartofi,

2 cepe,

1 ou,

2 linguri de făină
1 lingură de ulei de floarea-soarelui,

sare, piper, cimbru,

5 catei de usturoi (pasati)

În plus, față de secretul nostru principal, razuirea cartofului, mai avem si razuirea dovlecelului, sau mai exact frecarea dovlecelului pe razatoarea mica pana devine o pasta. Combinatia cu ceapa, oul, făina și condimentele ii dau o savoare deosebita care te invita la o masa sanatoasa, si de asemenea sunt foarte usor de digerat.

 

Mod de preparare:

Se curăță, se clăteste și se prăjește dovlecelul dat prin răzătoarea cu ochiuri mari. De asemenea, se curata, se spăla și se usuca cartofii și ceapa. Se amestecă împreună și se scurg intr-o sită. Adaugati toate ingredientele rase intr-un castron. Adaugati putina faina, ulei, si condimente. Amestecati foarte bine, si formati chiftelute pe care le aplatizati. Se incalzeste uleiul si se pun chiftelutele la prajit. Se pot pune si la cuptor, daca doriti cu continut redus de grasime.
Veti putea sa impreuna cu cei dragi o masa copioasa si foarte gustoasa!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Ortodoxia




Categorii