Checuri

Cheesecake-ul cu fructe de pădure si cremă de brînză o să vă încânte prin textura sa delicată și cremoasă, dar și prin combinația de gusturi, culori și arome

 

 

Cheesecake-ul cu fructe de pădure si cremă de brînză o să vă încânte prin textura sa delicată și cremoasă, dar și prin combinația de gusturi, culori și arome

 

Dacă am face un clasament al celor mai îndrăgite prăjituri, cheesecake-ul, fără îndoială, s-ar regăsi în acest top. Fiind un desert delicios, cheesecake-ul este îndrăgit de toată lumea, indiferent dacă este simplu sau cu fructe, cu sau fără coacere, el este la fel de bun. Astăzi vă prezentăm un cheesecake cu fructe de pădure care o să vă cucerească din prima înghițitură, atât prin gustul său minunat, prin aspect dar și prin modul simplu de preparare. Cheesecake-ul cu fructe de pădure o să vă încânte prin textura sa delicată și cremoasă, dar și prin combinația de gusturi, culori și arome.

Ingrediente:

Blat

275 g Făină
150 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
3 g Sare
1 bucată Gălbenuș de ou
175 g Unt moale

Umplutură de fructe

250 g Fructe de pădure
100 g Zahăr
50 ml Apă
25 g Amidon
5 ml Suc de lămâie

Umplutura de brânză

600 g Cremă de brînză
4 bucăți Ouă
200 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
3 g Sare
40 g Praf de budincă cu gust de vanilie
125 g Frișcă

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător cu 275 g de făină adăugați 150 g de zahăr, 10 g de zahăr vanilat, 3 g de sare, un gălbenuș, 175 g de unt moale și frământați un aluat fraged și nisipos. Transferați aluatul pe masa de lucru și îl împărțiți în 2 părți egale. Cealaltă jumătate de aluat o întindeți, aplatizând cu mâinile direct în tava de copt (cu diametrul 26 cm). Aluatul trebuie să se muleze perfect pe tavă. Înțepați aluatul în câteva locuri și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180℃, timp de 15 minute;
  2. Pentru umplutura de fructe: Puneți la fiert 250 g de fructe de pădure cu 100 g de zahăr, 5 ml de suc de lămâie și 25 g de amidon dizolvat în 50 ml de apă. Imediat ce începe să fiarbă, turnați amestecul de fructe peste blatul copt;
  3. Pentru umplutura de brânză: Mixați 600 g de cremă de brânză cu 4 ouă, 200 g de zahăr, 10 g de zahăr vanilat, 3 g de sare și 1 gălbenuș. Adăugați în compoziție 40 g de praf de budincă cu gust de vanilie, 125 ml de frișcă, amestecați și turnați crema de brânză peste stratul de fructe de pădure. Acoperiți crema cu cealaltă jumătate de aluat fărâmițat cu mâinile. Coaceți cheesecake-ul cuptorul încins până la temperatura de 150°C, timp de 1 oră;
  4.  Pofa buna!

 




Categorii