Mă grăbesc să vă împărtășesc o plăcintă incomparabilă, cea mai fragedă și foarte parfumată, cu umplutură de brânză. O astfel de plăcintă cu brânză se prepară foarte simplu și se dovedește foarte gustoasă.
Ingrediente:
- Făină 250 g
- Zahăr pudră 100 g
- Cacao 2 linguri
- Praf de copt ½ linguriță.
- Unt 120 g
- Gălbenuș 1 buc
- Smântână 2 linguri.
- Umplutura
- Brânză fără grăsimi 1 kg
- Smântână 33% 400 ml
- Zahăr 200 g
- Ouă 5 buc
- Așchii de nucă de cocos 60 g
- Amidon 30 g
Mod de preparare:
- Se toarnă făina, zahărul pudră, cacao, praful de copt în vasul unui blender, se adaugă untul moale și se amestecă în firimituri fine.
- Se toarnă firimituri fine într-un bol, se adaugă gălbenușul și smântâna, se amestecă și se frământă aluatul. Aluatul finit este moale și nu se lipește de mâini, împărțiți aluatul în 2 părți, înfășurați fiecare bucată în folie alimentară și puneți-o la congelator timp de 1 oră.
- Pregătiți umplutura, turnați smântână într-un kilogram de brânză și bateți cu un blender, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Bateți ouăle, adăugați zahărul, amidonul și bateți din nou până la o masă omogenă. La sfârșit, turnați așchii de nucă de cocos și amestecați cu o lingură.
4. Se rade rapid o jumatate din aluatul congelat pe razatoarea grosiera, se intinde pe o forma acoperita cu hartie de copt si se presara cu mana.
5. Întindeți umplutura de brânză, nivelați-o și frecați deasupra a doua jumătate de aluat.
6. Trimiteți la cuptorul încălzit la 160 de grade și coaceți timp de 60 de minute. Asigurați-vă că lăsați plăcinta terminată să se răcească, o tăiați și o serviți cu ceai.
Pofta buna!