Checuri

Cheesecake cu ciocolata si branza de vaci- Foarte aromat si gustos

 

 

Cheesecake cu ciocolata si branza de vaci- Foarte aromat si gustos

 

Ingrediente:

Aluat de ciocolata:

290 g faina

200 g zahar

30 g cacao

1 lingura scortisoara sau condimente pentru turta dulce

200 g unt

2 lingurite praf de copt

4 oua

200 ml apa

Crema de branza:

1 kg branza

4 oua

150 g unt

2 budinci (sau aceeasi cantitate de amidon)

180 g zahar

coaja de 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Aluat de ciocolata:

Adaug in tigaie untul, zaharul, cacao si apa.

Pe foc mic, topesc, amestecand pana da in clocot.

Se toarna intr-un bol si se raceste la temperatura camerei.

Adaug un praf de sare la albusuri, bat cu un mixer pana la o masa alba luxurianta.

La cacao topita adaug scortisoara, amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza, adaugam 4 galbenusuri si amestecam din nou.

Apoi turnam faina cu praful de copt si amestecam cu un mixer.

Adaug treptat masa de albusuri ​​si amestec cu o spatula.

Crema de branza:

Bateti albusurile cu un praf de sare cu un mixer pana la o masa alba luxurianta.

Nu rata:  Caserola cu branza de vaci si gris- Perfecta si ca gustare si ca mic dejun

Intr-un castron separat, combinati galbenusurile de ou, untul, zaharul si zaharul vanilat.

Se amesteca cu un mixer.

Mai intai macinam branza cu un mixer sau o frecam printr-o sita fina.

Adaugati treptat branza si amestecati cu un mixer.

Pentru aroma, adaug coaja unei lamai si budinca.

La final, adaug masa de albusuri ​​si amestec usor cu o spatula pana se omogenizeaza.

Am pus hartie de copt pe forma si turnam jumatate din aluatul de ciocolata.

Am intins crema de branza la intamplare cu o lingura deasupra, fara sa o nivelez.

Acopar cu a doua parte din aluatul de ciocolata.

Am dat la cuptorul incins la 180 de grade pentru 60 de minute.

Las cheesecake-ul finit sa se raceasca in forma si il dau la frigider peste noapte.

Am amestecat zaharul pudra cu sucul de lamaie pana la o stare de pasta si ung blatul cheesecake-ului.

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii