Vă prezentăm o rețetă de chec delicios de vanilie, cu ciocolată. Pandișpanul moale cu aromă fină de vanilie se combină perfect mijlocul de ciocolată, puțin umed și cu gust intens. Datorită glazurii de ciocolată, desertul capătă un aspect deosebit de festiv și apetisant. Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă originală și foarte gustoasă.
Ingrediente:
-170 g de făină
-125 g de unt
-200 g de zahăr
-3 ouă
-150 g de iaurt
-40 g pudră de cacao
-60 ml de apă
-3 picături esență de vanilie
-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
-0.5 linguriță de sare
PENTRU GLAZURĂ
-100 g de ciocolată albă
-40 g de ciocolată neagră
Mod de preparare:
1. Amestecați făina cernută cu bicarbonatul de sodiu și sarea.
2. Într-un bol, amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul, până obțineți o cremă. Adăugați ouăle și amestecați bine. Folosiți un tel sau un mixer la viteză medie.
3. Treptat, adăugați făina și amestecați. Adăugați iaurtul și amestecați cu grijă.
4. Într-un vas mic, amestecați pudra de cacao cu apa. Amestecați într-un tempou rapid, pentru a obține o masă omogenă, fără cocoloașe.
5. Turnați 1/3 din aluat într-un bol. Adăugați pudra de cacao cu apă și amestecați.
6. Amestecați 2/3 de aluat cu esența de vanilie.
7. Ungeți forma de copt cu unt. Turnați în formă o jumătate din cantitatea de aluat cu vanilie.
8. Turnați în formă aluatul cu cacao, apoi aluatul rămas cu vanilie. Dați checul la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 45-55 de minute. Lăsați checul să se răcească, apoi îndepărtați forma.
9. Pregătiți glazura: topiți ciocolata albă la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Acoperiți checul cu ciocolată albă. Topiți ciocolata neagră și decorați cu aceasta checul.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul