Legumele spalate le punem la fiert in coaja(sfecla, cartofi, morcovi) cum incep sa dea in clocot le fierbem 45min, le racim , le curatam de coaja si ne apucam de prepararea salatei.
Ingrediente:
- sfeclă coptă – 400 g;
- cartofi fierti – 300 g;
- morcovi fierti – 200 g;
- ciuperci marinate – 200 g;
- castraveți murați – 200 g; (sau varza murata)
- ceapa rosie – 2 buc.;
- ceapă verde – o legatură;
- mărar – o legatură;
- sare – ½ linguriță;
- zahar – un praf;
- ulei vegetal – 4 linguri;
- oțet – 2 linguri,
- 250gr-mazare verde conservata(sau fasole fiarta) scursa
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare taiem legumele si mazarea, adaugam uleiul si sarea, amestecam bine, gustam de sare dupa ce amestecam, daca necesita mai adaugam si iar amestecam bine pana se amesteca bine toate legumele.
Tăiați ceapa în cuburi mici, turnați apă clocotită peste ea, adăugați oțet, adăugați sare și zahăr. Marinați ceapa timp de 15 minute.
Tăiați sfecla și cartofii curățați în cuburi mici. Amestecați sfecla, cartofii și ceapa, eliberate de marinată, într-un bol de salată.
Taiati morcovii curatati cubulete mici si puneti-i in salata. Tăiați mărunt castraveții și ciupercile murate și adăugați-le în salată împreună cu fasolea.
Se toaca ceapa verde si mararul si se adauga in salata.
Asezonați vasul cu ulei vegetal, adăugați sare și amestecați bine.
Aceasta face o salată de vinaigretă excelentă. Datorită ciupercilor murate, fasolei și cepei, salata capătă noi arome.
Poftă bună!