Ingrediente:
– 5 oua
– 220 g faina
– 500 ml lapte
– 50 ml ulei floarea soarelui
– 15 g cacao [ o lingura jumate ]
– 4 pliculete zahar vanilat
– 1 lingurita sare
-1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
1. Intr-un bol punem faina ,cacaoa si praful de sare si amestecam bine cu un tel .
2. Adaugam ouale batute , cele 4 pliculete cu zahar vanilat si amestecam bine pana nu mai avem cocoloase .
3. Dupa aceea adaugam uleiul si amestecam pina se incorporeaza tot uleiul.
4. Adaugam treptat laptele [ eu in lapte am dizolvat extractul de vanilie ] putin cate putin pana se termina , amestecam bine – compozitia pentru clatite este gata .
5. Facem clatitele : intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei punem cate un polonic din compozitia pentru clatite , inclinam si rotim tigaia pana compzitia acopera uniform toata suprafata din tigaie.
6. Coacem clatitele cate 2-2,5 minute pe ambele parti ,pana cand se termina compozitia pentru clatite.
INGREDIENTELE PENTRU CREMA:
250 g mascarpone,
2 cutii cu frisca lichida [ 200 g cutia ],
1 pliculet zahar vanilat,
1 sticluta de rom ,
cafea indulcita si piscoturi .
8. Preparam crema : intr-un bol punem crema de mascarpone si pliculetul de zahar vanilat , mixam . Apoi turnam frisca lichida [ frisca lichida trebuie sa fie rece de la frigider], mixam pina se ingroasa .
9. Turnam sticluta cu rom in cafeaua indulcita .
10 .Umplerea si formarea clatitelor tiramisu : luam fiecare foaie de clatita , o umplem cu crema , intr-un capat punem un piscot pe care inainte il trecem prin cafeaua pregatita[ atentie ! piscotul nu se tine in cafea sa se inmoaie tare , ci doar il trecem usor prin cafea], impaturim clatita si apoi o rulam [clatitele trebuie sa fie reci cand ne apucam de umplerea lor cu crema].
11. Dupa ce am terminat clatitele le punem la frigider pentru 30 – 40 minute , dupa care se pot servi ca atare sau langa o inghetata.
ESTE FOARTE FOARTE DELICIOASA !
Pofta buna!
Sursa: Avram Florea cookpad