Astăzi vă ofer încă o rețetă delicioasă de clătite, care se remarcă printr-un aluat foarte fin, astfel clătitele preparate sunt deosebit de subțiri, foarte fragede și delicate.
Clătitele sunt pregătite din lapte și apă clocotită în proporții egale, au un gust delicios și pot fi umplute cu diverse umpluturi. Savurați-le cu plăcere!
Ingrediente:
– 600 ml de apă clocotită
– 600 ml de lapte
– 1.5 pahare de făină
– 1.5 pahare de amidon
– 4 ouă
– 1 linguriță de sare
– 3 linguri de unt
– 3 linguri de zahăr
– vanilie
Mod de preparare:
1. Bateți 4 ouă.
2. Continuând să bateți, adăugați zahărul, sarea și vanilia.
3. Turnați 600 ml de lapte și bateți continuu.
4. Încorporați făina și amidonul (puteți înlocui amidonul cu făină de orez sau de ovăz, veți obține clătite gustoase, experimentați).
5. Continuând să bateți, introduceți untul topit.
6. Amestecați aluatul continuu și turnați un flux subțire de 600 ml de apă clocotită.
7. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute apoi preparați clătitele.
8. Umpluturile pot fi diferite, copiilor mei le plac foarte mult clătitele cu lapte condensat fiert, nuci și stafide.
9. Puneți umplutura la margine, acoperiți-le cu partea laterală și rulați clătitele.
Notă: puteți unge clătitele cu dulceață sau să puneți bacon și să le rulați. Clatitele sunt foarte gustoase și fără umplutură.
Pofta buna!