Remedii naturiste

Cele mai bune antibiotice naturale care luptă împotriva infecțiilor și răcelii

 

 

Cele mai bune antibiotice naturale care luptă împotriva infecțiilor și răcelii

 

Antibioticele pot fi foarte eficiente, deoarece ucid bacteriile ce pot provoca boli grave sau chiar moartea. In 1909 a fost creat primul antibiotic sintetic modern (Salvarsan) atunci cand se cauta un leac pentru sifilis. A avut mare succes si a fost folosit in anii ’40 apoi a fost inlocuit cu penicilina.

Acestea si alte antibiotice au fost folosite pentru a trata un numar nenumarat de oameni si pentru a preveni raspandirea infectiilor care pot pune viata in pericol. Antibioticele functioneaza doar impotriva bacteriilor si nu a virusilor, drojdiilor, ciupercilor sau a mucegaiului.

Utilizarea gresita si prescrierea excesiva a antibioticelor le-a redus mult eficacitatea, ducand la dezvoltarae microbilor rezistenti care au incetat sa mai raspunda la tratamentul cu antibiotice.

Oamenii au luptat intotdeauna impotriva microorganismelor care sunt in detrimentul sanatatii noastre; inainte de secolul XX, foloseau doar ceea ce le oferea natura. Iata cateva dintre cele mai bune antibiotice naturale testate in timp.

Usturoi

Compusii de sulf ii confera usturoiului un miros puternic si sunt responsabili pentru proprietatile de imunitate remarcabil de puternice. Usturoiul prezinta „activitate antibacteriana semnificativa” chiar si impotriva bacteriilor rezistente. In plus „utilizarea sinergica poate impiedica organismul patogen sa dezvolte rezistenta la antibiotice.

Usturoiul este, de asemenea, un agent antiviral, antifungic si antiparazitar care previne cancerul, datorita modului in care compusii sai interactioneaza cu agentii patogeni.

Ghimbir

Ghimbirul are multe proprietati terapeutice. Ca antibiotic, ghimbirul depaseste cloramfenicolul comercial, ampicilina și tetraciclina impotriva bacteriilor patogene. Aceasta radacina puternica este eficienta chiar si impotriva bacteriilor rezistente la tratamentul conventional.

Otet din cidru de mere

Facut din mere fermentate, otetul din cidru de mere este un dezinfectant bine-cunoscut, care poate ucide Staphylococcus aureus si Pseudomonas aeruginosa, precum si numeroase ciuperci si drojdii.

In plus, nu dauneaza tesutului mucos, facandu-l un remediu excelent pentru durerea in gat cauzata de agentul patogen. De asemenea, este un puternic agent de detoxifiere ce poate fi consumat in doze mici in fiecare zi.

Frunze de maslin

Cunoastem beneficiile uleiului de masline; ceea ce poate nu stii inca este ca si frunzele sunt foarte utile. Actionand ca un antioxidant, extractul de frunze de maslin ajuta la metabolizarea zaharului din sange. Compusii fenolici din frunze inhiba si omoara bacteriile si virusurile daunatoare.

Ceapa

Ceapa este verisoara usturoiului, avand si ea multe proprietati fitochimice. Eficienta impotriva diferitelor tulpini de bacterii patogene, ceapa reduce febra, amelioreaza greata, curata infectia urechii, amelioreaza bolile respiratorii si face multe alte minuni.

Vitamina C

Probabil cel mai eficient nutrient impotriva agentilor patogeni umani, vitamina C sustine sistemul imunitar. Printre alimentele care contin o cantitate mare de vitamina C, se numara:

  • Ardei gras
  • Fructe de padure
  • Broccoli
  • Citrice
  • Legume verzi
  • Kiwi
  • Papaya
  • Mazare
  • Rosii
Extract de seminte de grapefruit

Extractul de seminte de grapefruit este un produs secundar al sucului de grapefruit care este consumat pe cale orala pentru a trata o infectie bacteriana sau virala. Acest extract de seminte este, de asemenea, utilizat in agricultura pentru a lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, mucegaiului si parazitilor, precum si pentru conservarea alimentelor si dezinfectarea apei.

 

 Sursa




Categorii