Torturi

Cel mai fin tort din lume! Un desert extrem de simplu și delicios

 

 

 

 

Acest desert este o adevărată operă culinară. Își satisfaci pofta de dulce în doar câteva clipe. Rețeta este atât de simplă, încât și copiii vă pot ajuta să o faceți. Iar la final ei vor fi nerăbdători să-și guste capodopera. Încercați această rețetă și veți cunoaște adevărata savoare a tortului gătit de întreaga familie.

Ingrediente:

 PENTRU BLAT

-120 g de făină

-4 ouă

-120 g de zahăr

-1/4 linguriță de vanilie

-1 linguriță de praf de copt

-un praf de sare

-cacao pudră pentru ornamentare

PENTRU CREMĂ

-200 g de brânză de vaci, 9-15% grăsime

-100-120 g de zahăr

-250 ml de frișcă, 33% grăsime

-1/4 de linguriță de vanilie

 

Mod de preparare:

1. Blatul. Într-un bol adânc bateți 4 ouă cu ajutorul telului sau mixerului, adăugați treptat cele 120 g de zahăr.

2. Într-un bol separat cerneți 120 g de făină, amestecați cu praful de copt, sarea, vanilia și amestecați.

3. Încorporați treptat amestecul de făină în cel de ou, amestecați atent până la omogenizare.

4. Într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 20 cm x 30 cm puneți hârtie de copt, ungeți-o cu puțin ulei, turnați compoziția obținută și uniformizați-o pe suprafața tăvii.

5. Preîncălziți cuptorul la 200°C.

6. Dați tava la cuptor pentru 10 minute.

7. Crema. Într-un bol adânc amestecați cu mixerul brânza, zahărul, vanilia. Fiți atenți să nu se formeze cocoloși.

8. Bateți frișca rece cu ajutorul mixerul până se îndesește și adăugați-o în compoziția de brânză.

9. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l, pe lungime, în două jumătăți.

10. Puneți o parte a blatului pe un platou, ungeți-o cu 2/3 de cremă, uniformizați-o pe toată suprafața. Puneți deasupra cea de a doua parte a blatului și ungeți-o cu crema rămasă.

11. Presărați deasupra cacao pudră cu ajutorul unei site. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru a se înmuia.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii