Richard Schulze, un popular medic din SUA, a dezvaluit reteta unui antibiotic natural extrem de eficient in tratarea infectiilor. Preparatul pe care l-a numit Super Tonic nu este altceva decat o tinctura de plante bine alese.
Se stie ca cele mai bune parti si proprietati ale ierburilor sunt pastrate in tincturi. Cu toate acestea, ele pot fi foarte puternice, astfel incat ar trebui utilizate intotdeauna le cu precautie. Reteta acestui tonic uimitor include numai ingrediente organice, in scopul de a obtine cele mai bune rezultate.
Ingrediente:
ardei iute proaspat
un catel de usturoi
o ceapa alba
radacina de ghimbir
hrean
otet organic din cidru de mere
Mod de preparare:
Curatati de coaja legumele, tocati-le marunt si puneti-le intr-un borcan. Turnati otetul de cidru de mere peste ele astfel incat sa fie de trei degete deasupra legumelor maruntite. Inchideti borcanul si agitati continutul.
Depozitati-l intr-un loc intunecat, timp de cel putin 2-6 saptamani. Cu cat sta mai mult, cu atat va fi mai puternic. De asemenea, agitati-l din cand in cand.
Dupa trecerea timpului, strecurati tinctura prin tifon sau o sita din otel inoxidabil, avand grija sa presati bine legumele pentru a extrage toate sucurile.
Pastrati tinctura in recipiente de sticla inchisa, intr-un loc racoros si intunecat.
Mod de administrare
Puteti lua tonicul ca tratament in numeroase afectiuni, pentru a stimula sistemul imunitar sau pentru a imbunatati digestia.
Daca totusi, bautura ti se pare prea tare o poti consuma impreuna cu o lingurita de miere. Nu uita sa bei cat mai multa apa de-alungul zilei.
Dozajul normal este de 25-50 ml zilnic, insa in cazul in care te confruti cu o raceala sau infectie poti creste dozajul de pana la 6 ori pe zi
Beneficiile tonicului
– stimuleaza imunitatea;
– este bogat in acid acetic, care are proprietati antimicrobiene puternice, ajuta in cazul sensibilitatii la insulina si scade nivelul colesterolului;
– contine acid malic care are proprieteti antibacteriene, antivirale si antifungice;
– ajuta la digestie: include o colonie de ciuperci si bacterii prietenoase care au proprietati probiotice.