Remedii naturiste

Ceapa pentru bronsita, gripa, lovituri, tuse umflaturi si hemoroizi

 

 

Ceapa pentru bronsita, gripa, lovituri, tuse umflaturi si hemoroizi

 

 

Proprietăți medicinale


Cum se folosește ceapa pentru răceli
Modalitățile de a folosi ceapa sunt diverse. Se mestecă, se adulmecă, se stoarce suc, se inhalează, se întinde prin cameră sub formă feliată.
Pentru a preveni boala, combinați sucul de ceapă cu o lingură de suc de lămâie într-un recipient de sticlă.
Se diluează o linguriță din amestec cu 50 ml. apă și bea de 3 ori pe zi.
Mănâncă ceapă crudă cel puțin o dată pe zi.
Facem o salata din radacina de ghimbir si ceapa, asezonata cu miere.
Aranjați în habitatul unei farfurii cu ceapă tocată.

Dacă mai ești bolnav
La primele semne ale bolii trebuie să respiri în perechi de ceapă timp de zece minute, inspirând alternativ una, apoi cealaltă nară. Dacă boala nu a mers departe, procedura poate ajuta la înfrângerea virusului.
De asemenea, inhalarea ceapă bună cu adaos de alte remedii pe bază de plante – mușețel, miere, lămâie.
Dacă o persoană întârzie la acordarea primului ajutor – are astfel de fenomene precum tusea, curgerea nasului și durerea în gât.
Tratează tusea de ceapă
Pentru a calma tusea, poți fierbe ceapa în lapte și bea acest lapte.
Ceapa rasa se toarna 0,5 litri de lapte fierbinte, se lasa la infuzat cateva ore si se bea de doua ori pe zi.
Un amestec de suc de ceapă cu miere în părți egale: mierea calmează tusea, iar ceapa acționează ca un antibiotic.
Curățați și tăiați ceapa mare, presărați cu jumătate de zahăr. O oră mai târziu, se formează siropul de ceapă. Luați de două ori pe zi.
În capul tocat adăugați o lingură. linguri de sirop de măceș și zahăr, se toarnă 200 ml. apă fierbinte și încălzit într-o baie de apă timp de o oră. Se bea 1 lingura in 2 ore.
Pentru a calma tusea, puteți fierbe ceapa în lapte.

Ceapa cu lapte

Luptăm cu răceala comună
Trei st. linguri de ceapa tocata se toarna un pahar cu apa clocotita, se adauga 1 lingura de miere, se lasa o ora. Clătiți-vă nasul cu infuzie caldă sau îngropați 2-3 picături în ambele nări de câteva ori pe zi.
Puneti tampoane de vata inmuiate in suc de ceapa diluat cu apa in parti egale timp de cateva minute.
Se pune un sfert de ceapa tocata marunt si trei-patru catei de usturoi intr-un ulei vegetal incalzit pe baie de apa, se lasa la infuzat doua ore si se unge interiorul nasului.
Pune tampoane de vată înmuiate în suc de ceapă în nas pentru câteva minute.

Ceapa pentru durerea in gat
Preparatele cu ceapă vor ameliora foarte mult starea pacientului, deși în acest caz sunt accesorii și nu pot înlocui tratamentul medical.
Unul sau două capete tăiați și gătiți în 200-300 ml. apa la moliciune. Se răcește sub capac, se strecoară și se face gargara cu compoziție caldă.
Rulați lămâia și ceapa într-o mașină de tocat carne. Sucul rezultat să bea 1 lingură. de până la 6 ori pe zi.
Tăiați câteva capete de ceapă într-o mașină de tocat carne, stoarceți sucul prin pânză. Se toarnă apă clocotită într-un raport de 1:20 și se inspiră timp de 3-5 minute. Faceți acest lucru de mai multe ori pe zi.

Ceapa zahar si miere
Ceapa pentru bronșită
Există mai multe rețete eficiente:
0,5 kilograme de ceapa tocata se pun sub jug sa se scurga de zeama. Turnați acolo 0,5 kg de zahăr și insistați acest amestec într-un recipient de sticlă într-un loc cald. Bea 1 lingură înainte de masă de două ori pe zi timp de două până la trei săptămâni.
Rulați 0,5 kg de ceapă printr-o mașină de tocat carne, adăugați 400 g zahăr și 50 grame miere, un litru de apă, amestecați, aduceți la fiert și fierbeți la foc mic timp de 3 ore. După răcire, depozitați într-un loc răcoros într-un recipient închis. Luați 2 linguri. lingura cu o jumatate de ora inainte de masa de 3 ori pe zi.

Beneficiile cepei
Ceapa are nu mai puține avantaje decât ceapa. Crește producția de anticorpi în organism, are efecte antibacteriene și antiinflamatorii. Este, de asemenea, un imunostimulant natural.Becurile sunt folosite pentru prevenirea si tratarea racelilor. Infuziile sunt preparate pe baza ei.Pentru prepararea infuziei trebuie să luați 2 linguri de coajă, turnați două pahare de apă și gătiți într-o baie de apă timp de 10-15 minute, apoi strecurați. Insista sub capac 2 ore, foloseste pentru gargara, lavaj nazal pentru raceli.
Pentru o gamă mai largă de acțiune în infuzie adăugați ace de pin și măceșe tocate.
Folositi ceapa copta
Datorită gustului amar și mirosului specific, nu toată lumea consideră acceptabilă folosirea cepei crude.
În acest caz, puteți folosi ceapa coaptă, care în timpul pierderii de căldură pierde doar uleiuri esențiale, dar nu și vitamine și elemente active.
Pentru prajire se ia ceapa mica sau medie, se spala, se usuca, se inveleste in folie si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. După masa principală, mâncați o linguriță din acest amestec.

Puteți umple o sticlă cu ceapă tocată, o acoperiți cu aluat și puneți-o la cuptor. Cand aluatul este gata se scoate si se raceste. Scoateți aluatul, deschideți sticla și scurgeți sucul rezultat. Luați pentru tuse după masă de 4 ori pe zi.

Ceapa copta

 




Categorii