Bauturi

Ceai pentru tuse și raceala din SCORȚIȘOARĂ, CUIȘOARE și LAPTE

 

 

Ceai pentru tuse și raceala din SCORȚIȘOARĂ, CUIȘOARE și LAPTE

 

O combinație vindecătoare extraordinară! Scorțișoara și cuișoarele, două din cele mai bogate surse naturale de antioxidanți, pot ajuta la tratarea tusei, iritațiilor în gât, răcelii, congestiei nazale și afecțiunilor virale din sezonul rece. Ceaiul de mai jos nu doar reduce severitatea unei răceli și sensibilitatea la gripă, ci previne și eventualele îmbolnăviri viitoare.

Aceasta nu este o chiar o rețetă de ceai obișnuit, ci mai curând un fel de lapte condimentat, inspirat din tratamentele medicinei indiene Ayurveda. Efectul este mult mai puternic, datorită combinației de proteine din lapte și antioxidanți din condimentele folosite.

 

Ingrediente:

• 2-3 cuișoare
• 1 linguriță de scorțișoară (sau 1 bucățică de baton de scorțișoară)
• 2-3 frunze de mentă
• 1 pahar de lapte
• 1 linguriță de miere

 

Mod de preparare:

Măcinați fin scorțișoara (dacă nu folosiți pulbere) și cuișoarele prin râșnița de cafea. Puneți laptele la fiert cu 1 linguriță din pulberea obținută și frunzele de mentă. Lăsați câteva minute, strecurați, și adăugați mierea de albine după ce s-a răcorit.

Se pot bea până la 3 căni de ceai pe zi, pentru ameliorarea tusei și a iritațiilor în gât.

Cum funcționează

Scorțișoara și cuișoarele sunt cele mai eficiente remedii pentru combaterea și prevenirea afecțiunilor respiratorii. Aceste două condimente încălzesc corpul, luptă împotriva bacteriilor și virusurilor, și cresc rapid nivelul de imunitate și energie.

Scorțișoara este antiinflamator, imunostimulator și analgezic natural, care ajută la calmarea durerilor în gât, la desfundarea nasului, la decongestionarea sinusurilor, la stimularea circulației și încălzirea corpului. Un leac foarte simplu și eficient pentru a scăpa de simptomele unei răceli este să amestecați 1 linguriță de miere cu ¼ linguriță de scorțișoară, și să luați acest remediu de 2 ori pe zi. Se poate da și copiilor (peste 3 ani).

Cuișoarele sunt bogate în magneziu, calciu, fosfor, potasiu, Vitamina A, Vitaminele din complexul B, și Vitamina C. Acest condiment piperat luptă împotriva germenilor, virusurilor și bacteriilor, stimulând mai ales subțierea și eliminarea flegmei din sistemul respirator. La cei cu febră, cuișoarele ajută la reducerea temperaturii și este de un real ajutor în timpul răcelii, gripei sau tusei convulsive.

Mierea de albine are proprietăți antibacteriene, antivirale și antimicrobiene. Este bogată în antioxidanți și vitamine și ajută la stimularea sistemului imunitar. Studiile au arătat că mierea poate combate cu succes infecțiile interne și externe.
Sanatate maxima!

 

Sursa: DrumulDeLumina.ro




Categorii