Bauturi

Ceai de foi de dafin şi scorţişoară – perfect pentru slăbit, eliminarea toxinelor, ajuta mult diabeticii

 

 

Nucsoara face minuni in razboiul cu parazitii

 

 

Poate este un ceai neobişnuit pentru mulţi dintre noi şi pe bună dreptate.  Nu este un ceai foarte popular, însă este recomandat pentru cei care vor să slăbească, având un efect puternic în arderea grăsimii abdominale, iar asta clar este un avantaj, deoarece ştim că burta este cea mai dificilă zonă pentru slăbit.

Cele două ingrediente îmbunătăţesc funcţiile sistemului digestiv şi este foarte săţios ,ceea ce îl face un excelent înlocuitor al suplimentelor alimentare dintre mese. Cu o dietă diversificată şi cu ceaiul de scorţişoară şi dafin, băut imediat după mese vom avea rezultate vizibile.

Atât dafinul cât şi scorţişoara sunt renumite pentru proprietăţile lor antispetice, dar şi pentru cele diuretice şi digestive, previne formarea gazelor şi aciditatea din stomac, dar şi infecţiile tractului urinar.

În afara faptului că este curativ şi diuretic acest ceai de scorţişoară şi dafin ajută la reglarea metabolismului, ajută la eliminarea toxinelor, reduce nivelul uric din organism, menţine controlul asupra nivelului de zahăr din sânge, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, accelerează metabolismul, este un bun protector al ficatului, dar este un ceai recomandat şi persoanelor care suferă de diabet.

Ingrediente:

– 2 batoane scorţişoară

– 5 foi de dafin

– 1 litru de apă

Preparare: 

Punem apa într-un vas pe care îl punem pe foc, când apa începe să clocotească vom adăuga cele două batoane de scorţişoară şi foile de dafin pe care le vom lăsa să fiarbă cca. 5 minute. Dăm vasul jos de pe foc, îl acoperim şi-l vom lăsa la infuzat cca. 20 de minute, filtrăm şi îl depozităm într-o sticlă.

Administrare:

Se consumă prima ceaşcă de ceai dimineaţa pe stomacul gol, apoi câte una după fiecare masă. Vom urma această cură 3 zile pe săptămână, dar consecutiv, iar împreună cu o dietă sănătoasă şi ceva exerciţii fizice, acest ceai este foarte bun în lupta ta cu kilogramele în plus.

 

Deci de ce pui frunze de dafin în carne? 

Adăugarea frunzelor de dafin în carne transformă trigliceridele în
grăsimi nesaturate. Pentru experimentare și confirmare: tăiați puiul in două, gătiți fiecare jumătate într-o tigaie și așezați una pe foi de dafin, iar cealaltă fără frunze de dafin și observați cantitatea de grăsime din ambele tigăi.

Dacă aveți frunze de dafin, nu este nevoie de farmacie.

Studii științifice recente au arătat că frunzele de dafin au multe beneficii. Ajută la a scăpa de multe probleme grave de sănătate.

Avantajele frunzei de dafin sunt:

 – Foaia de dafin tratează afecțiunile digestive și ajută la eliminarea unor probleme ca arsuri la stomac, aciditate constipație,

– Reglează circulația intestinului prin consumul de ceai de dafin fierbinte.

– Scad glicemia. Frunza de dafin este un antioxidant si permite organismului să producă insulină consumând ceai de dafin timp de o lună.

– Elimină colesterolul rău și ameliorează continutul de triglyceride in organism.

– Este o sursă bogată de vitamina C.

– Foarte utile în tratarea răcelilor și a tusei severe, frunzele de dafin fierte emană un abur care, inspirat, te scapă de flegmă și reduce severitatea tusei.

– Foaia de dafin protejează inima de convulsii și accidentele vasculare cerebrale, deoarece conține compuși protectori cardiovasculari.

– Frunzele de dafin sunt bogate în acizi precum acidul cafeic, quercetina, eigonolul și bartolinida, substanțe care împiedică formarea celulelor canceroase în organism.

– Elimină insomnia și anxietatea, dacă sunt luate înainte de culcare, vă ajută să vă relaxați și să dormiți profund.

– Ceaiul de foi de dafin ajută la spargerea pietrelor de la rinichi și la vindecarea infecțiilor.

Dacă aveți probleme de respirație sau luptați pentru a controla anxietatea, ar trebui să începeți să ardeți frunze de dafin acasă, zilnic.

 

Sursa

Sursa




Categorii