Bauturi

Ceai de cetină, ceai de taiga — un leac natural, bun după o boală gravă, intervenții chirurgicale, epuizare, anemie

 

 

Ceai de cetină, ceai de taiga — un leac natural, bun după o boală gravă, intervenții chirurgicale, epuizare, anemie

 

Cetina de conifere are proprietăți puternice de vindecare: anti-inflamatorii, antimicrobiene, analgezice, diuretice și antiscorbutice.

Poate fi recoltată pe tot parcursul anului.

Cetina proaspătă este bogată în vitamina E, K, P, B1, B2, B3, PP, B6 și H, precum și în cobalt, fier, mangan și alte minerale.

1. Ceaiul de cetină

Ceaiul din conifere este un remediu vitaminos perfect. Este recomandat în cazul înbolnăvirii și ca o măsură preventivă, mai ales în caz avitaminoză, scorbut; răceli inflamatorii; după o boală gravă, intervenții chirurgicale; epuizare, anemie. Băutura este recomandată în cursuri de scurtă durată (4-5 zile), câte un pahar (250 ml) pe zi. Între cursuri se face o pauză de cel puțin 2-3 zile.

Componența:

4 căni de cetină de cedru mărunțită (pin, molid).
2,5 pahare (620 ml) de apă rece.
2 lingurițe de suc de lămâie.

Metoda de preparare:

Acele se spală sub jet de apă, se mărunțesc cu foarfeca. La 4 pahare de cetină mărunțită se toarnă 2,5 pahare de apă rece, se adaugă 2 lingurițe de acid citric, după gust. Se lasă într-un loc întunecos timp de 3 zile. Băutura obținută se strecoară.

Această băutură poate fi preparată și într-un mod diferit. La 200 g de cetină mărunțită se adaugă aceeași cantitate de apă, acid citric după gust, se fierbe timp de 30 de minute sub capac, se infuzează timp de 3 ore.
Se bea câte ½ – 1 pahar pe zi cu miere sau dulceață.

2. Ceai din ienupăr și cedru.

Activează organele interne și glandele endocrine, are proprietăți anti-inflamatorii și diuretice.

Componența:

Frunze de coacăze
Frunze de merișor
Cetină de cedru mărunțită (pin, molid).
3-4 boabe de ienupăr.

Metoda de preparare:

Acele se spală sub jet de apă, se mărunțesc cu foarfeca. Toate ingredientele se pun într-un ceainic. Se toarnă apă clocotită și se infuzează timp de 5-7 minute. Se strecoara si, după dorință, se îndulcește cu miere. Se servește fierbinte.

3. Ceai din ienupăr

Ceaiul stimulează și reglează metabolismul, are un efect anti-inflamator, și diuretic slab. Conține vitamine.

Componența:

Măceș
Frunze de mure, de сăpșună, de coacăze
Boabe de ienupăr.

Metoda de preparare:

Vezi rețeta precedentă.

4. Ceaiul de Taiga

Acționează bine asupra sistemului nervos. Poate fi consumat zilnic.

Componența:

Șovârf.
Frunze uscate de zmeură, ivan-ceai, merișoare
Cetină de cedru mărunțită (pin, molid)

Metoda de preparare:

Ceaiul de taiga trebuie preparat corect. Pentru a face acest lucru, fierbătorul trebuie încălzit. Pentru 200 ml de apă clocotită luați 1-2 lingurițe de amestec de plante. Ierburile se toarnă cu apă clocotită, timpul de infuzie este de cel puțin 15 minute, astfel încât toată valoarea plantelor de taiga să fie transferată în ceai. Băutura este bogată, aromată, gustoasă, nu conține cofeină și poate fi o alternativă excelentă la cafea sau la ceaiul tradițional. Este mai bine să bei fără a adăuga zahăr, pentru a nu strica gustul acestei băuturi uimitoare, vindecătoare.

Ceai de cetină — un leac natural

Sursă




Categorii