Checuri

Cea mai simplă prăjitură cu miere pentru ceai, când acasă e criză financiară

 

 

Cea mai simplă prăjitură cu miere pentru ceai: când acasă e criză financiară

 

Cea mai simplă prăjitură cu miere se prepară ușor din ingrediente accesibile și este pe buzunarul fiecărei gospodine. Prăjitura este foarte gustoasă, gingașă și cu aromă ușoară de miere. Această prăjitură este și mai gustoasă a doua zi, când devine mai moale și mai delicată. Vă recomandăm cu încredere această rețetă: minim efort, puține ingrediente și un gust uimitor.

 

Ingrediente:

-180 g de griș

-250 ml de chefir

-180 g de zahăr

-90 g de miere naturală (2 linguri)

-3 ouă

-150 g de făină

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

-100 g de stafide

 PENTRU GLAZURĂ

-3 linguri de smântână de 20 %

-1 lingură de zahăr

 

 

Mod de preparare:

1. Presărați grișul într-un bol adânc, turnați chefirul (cu orice conținut de grăsime) și lăsați să stea timp de 15-20 de minute, ca să se umfle.

2. Spălați stafidele bine, puneți-le într-un bol și turnați deasupra apă caldă.

3. Bateți ouăle în alt bol, adăugați zahărul și bateți cu mixerul sau telul timp de 1-2 minute până la dizolvarea completă a zahărului.

4. Turnați masa obținută în bolul cu griș, adăugați mierea și bicarbonatul de sodiu.

5. Amestecați cu lingura până la omogenizare.

6. Presărați toată făina cernută prin sită, amestecați.

7. Puneți stafidele într-o sită și lăsați să se scurgă lichidul.

8. Adăugați un pic de făină în stafide, amestecați, apoi adăugați-le în aluat.

9. Amestecați bine încă o dată: veți obține un aluat ca pentru oladii (lichid).

10. Ungeți forma cu unt (am folosit o formă de mărimea 25*20 cm).

11. Turnați aluatul în formă și coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Faceți testul scobitorii.

12. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească până va fi de temperatura camerei.

13. Glazura: amestecați smântâna cu zahăr cu ajutorul unei linguri.

14. Stropiți prăjitura cu glazura obținută și decorați-o la dorință cu nuci.

15. Porționați prăjitura și serviți-o la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii