Ingrediente:
-
Blat:
-
9 buc albușuri
-
200 g zahăr pudră
-
3 linguri făină
-
200 g mac
-
1 praf copt
-
Crema:
-
9 buc gălbenușuri
-
150 g zahăr
-
150-200 g unt
-
900 (1000 ml) lapte
-
6 linguri făină sau 4 amidon
-
după gust esență vanilie, zahăr vanilat
-
Glazura:
-
200 g ciocolată menaj
-
50-100 ml smântână lichidă sau câteva linguri ulei
Mod de preparare:
-
Se bat albușurile spuma tare, apoi se adaugă zahărul și se bate până se topește zahărul.
-
Încorporăm făina și praful de copt încet cu o spatulă apoi adăugăm macul ușor, ușor. Împărțim compoziția în 3 și o punem în tava la cuptor încins 160 grade C pentru 12-15 minute. Lăsăm la răcit cele 3 foi rezultate și ne apucăm de crema.
-
CREMA. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul cu făina și treptat cu laptele. Punem pe foc și amestecăm continuu să nu se prindă sau afume. Când este bine legată așa ca o budincă se dă deoparte și se adaugă untul și esența de vanilie apoi lăsăm să se răcească bine amestecând rar să nu prindă crustă.
-
În tava în care am copt foile se pune hârtie de copt sau folie și se pune foaie, crema, foaie, crema și foaie. Peste ultima foaie se pune glazura.
Poftă bună!