Desert

Cea mai gustoasă prăjitură cu mac și cremă de vanilie

 

 

Cea mai gustoasă prăjitură cu mac și cremă de vanilie

 

 

Ingrediente:

  1. Blat:
  2. 9 buc albușuri
  3. 200 g zahăr pudră
  4. 3 linguri făină
  5. 200 g mac
  6. 1 praf copt
  7. Crema:
  8. 9 buc gălbenușuri
  9. 150 g zahăr
  10. 150-200 g unt
  11. 900 (1000 ml) lapte
  12. 6 linguri făină sau 4 amidon
  13. după gust esență vanilie, zahăr vanilat
  14. Glazura:
  15. 200 g ciocolată menaj
  16. 50-100 ml smântână lichidă sau câteva linguri ulei

 

Mod de preparare:

  1. Se bat albușurile spuma tare, apoi se adaugă zahărul și se bate până se topește zahărul.

  2. Încorporăm făina și praful de copt încet cu o spatulă apoi adăugăm macul ușor, ușor. Împărțim compoziția în 3 și o punem în tava la cuptor încins 160 grade C pentru 12-15 minute. Lăsăm la răcit cele 3 foi rezultate și ne apucăm de crema.

  3. CREMA. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul cu făina și treptat cu laptele. Punem pe foc și amestecăm continuu să nu se prindă sau afume. Când este bine legată așa ca o budincă se dă deoparte și se adaugă untul și esența de vanilie apoi lăsăm să se răcească bine amestecând rar să nu prindă crustă.

  4. În tava în care am copt foile se pune hârtie de copt sau folie și se pune foaie, crema, foaie, crema și foaie. Peste ultima foaie se pune glazura.

  5. GLAZURA se face astfel: se pune smântâna sau uleiul într-o crăticioară pe foc și ciocolata bucăți până se topește apoi se toarnă peste foaia de mac și se dă la rece. Se porționează după preferință cu un cuțit trecut prin apă fierbinte și sters de câte ori e nevoie.

    Pas rețetă Prăjitură cu mac și cremă de vanilie 5 fotografiePas rețetă Prăjitură cu mac și cremă de vanilie 5 fotografiePas rețetă Prăjitură cu mac și cremă de vanilie 5 fotografie
  6. Pas rețetă Prăjitură cu mac și cremă de vanilie 6 fotografiePas rețetă Prăjitură cu mac și cremă de vanilie 6 fotografiePas rețetă Prăjitură cu mac și cremă de vanilie 6 fotografie

Poftă bună!

 




Categorii