Dupa ce veti incerca aceste chiftele speciale nu veti mai avea nevoie vreodata de o alta reteta!
Ingrediente:
– ulei de masline
– o ceapa mare
– 2 catei de usturoi taiati marunt
– un ardei rosu
– o jumatate de kilogram de carne de vita
– o jumatate de kilogram de carne de porc
– 2 oua
– 150 grame de parmezan
– o legatura de patrunjel
– o jumatate de cana de pesmet
– 150 ml de apa
– sare, piper
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt si se caleste in cateva linguri de ulei de masline timp de 4-5 minute. Trebuie sa devina moale, aromata si fara culoare. Se adauga usturoiul si ardeiul taiat marunt si se mai soteaza pentru inca 1-2 minute, dupa care se opreste focul si se lasa totul la racit.
Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de carne, ouale, parmezanul, pesmetul si patrunjelul tocat cat mai marunt. Se amesteca compozitia cu mainile, pentru a va asigura ca toate ingredinetele se intrepatrund. Se adauga ceapa, un praf de sare, piperul si la final apa.
Se amesteca totul foarte bine. Compozitia ar trebui sa fie suficient de umeda.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se formeaza chiftelele si se rumenesc 1 minut (pana capata o crusta) intr-o tigaie cu ulei, dupa care se transfera in tava si se coc aproximativ 15 minute.
Pofta buna!
Sursa:Craciun