Preparate fara carne

Cea mai bună mâncare din spanac făcută vreodată. Spanac cremos, gratinat la cuptor

 

 

 

 

 Fie că alegi să pregăteşti această farfurie pentru prânz ori pentru cină, gustul spanacului în combinaţie cu brânza te va cuceri.

Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 50 min

 

Ingrediente:

1 kilogram de spanac
50 g unt
3 căței de usturoi
50 g de făină
500 ml lapte
1 ceapă tăiată mare
150 g parmezan ras
100 g cașcaval ras
sare, piper și nucșoară după gust

 

Mod de preparare:

Cea mai gustoasă metodă în care am gătit spanacul până acum și singura în care i-am făcut pe cei mici să mănânce cu poftă.

Se face extrem de ușor, așa că îl poți pune chiar și pe soțul cel nepriceput într-ale bucătăritului să îl facă, urmărind indicațiile de mai jos.

Preîncălzește cuptorul și pregătește o tavă care nu lipește.

Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare (după ce l-ai spălat în prealabil, desigur). Scoate-l și scurge-l bine de apă.

Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, topește untul. Adaugă ceapa și, după ce aceasta s-a înmuiat ușor, adaugă și usturoiul tocat.

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii