Despre miere se spune că este alimentul complet, este unul dintre cele mai sănătoase, cu numeroase beneficii pentru organism.
Potrivit statisticilor, în lume se produce anual în jur de 1,5 milioane de tone de miere de albine, în mare parte în țări precum China și SUA. Producerea de miere este un proces complex și destul de îndelungat, pentru care albinuțele muncesc non-stop.
Din păcate însă, nu orice borcan de miere este rezultatul acestei munci. Se produce pe larg și miere sintetică, dar și miere care se dă drept naturală, dar de fapt nu este. De aceea, este foarte important să știm s-o recunoaștem.
Să vedem dacă spuma albă are vreo legătură cu proveniența mierii?
Trebuie să ne facem griji sau nu dacă borcanul cu miere are la suprafață sau prin conținut bule de culoare mai deschisă?
Unii se întreabă dacă mierea e naturală sau nu, alții dacă este suficient de maturată, pe când ceilalți o consumă fără să se îngrijoreze.
În primul rând, trebuie să știi că această spumă este naturală, este glucoza de miere și trebuie să te bucuri că ai găsit acest produs de calitate înaltă. Prezența spumei ne asigură că mierea nu a fost prelucrată cumva termic. Formarea spumei este un proces absolut firesc.
Trebuie să știi că această spumă este bogată în praf natural, foarte bun pentru sănătate. Gustul ei se aseamănă foarte mult cu al bomboanelor, doar că e de câteva ori mai benefică.
Prin urmare, dacă ai cumpărat un borcan de miere care a format în timp spumă, să știi că ai noroc. Asta îți demonstrează că ai cumpărat un produs natural, de calitate!