Chiar dacă trăim intr-o eră modernă a schimbărilor, traditia isi păstrează incă amprenta asupra stilului nostru de viată. Pentru unii dintre noi este important să ne regăsim si să ne construim spatii care ne creează senzatia de confort si familiaritate in care am crescut. Influentele rustice au un mare impact asupra perceptiei noastre incă din copilarie si tindem să fim atrasi de arhitectura bazată pe traditie si materiale naturale.
Astăzi am ales să vă prezentăm un proiect din categoria caselor de vis individuale, cu un concept modern, dar care a adoptat influente si elemente de arhitectură traditională, realizand un ansamblu fermecator care imbină simplitatea si eleganta. Casa de vis de astăzi este destinată unei familii de 4 membri si are o suprafată de 111,6 mp la sol si este dezvoltată pe nivelul parterului.
Volumul s-a dezvoltat pe baza planului de proiectare si este extrem de simplu, pe o forma patrulatera cu un acoperis in două ape, care este intregit si redat prin elementele arhitecturale prezentate mai sus. Datorită faptului că este o constructie foarte compactă, fatadele au fost tratate cu soclu din piatră naturală ce dă impresia de stabilitate si rezistentă casei de vis. In compozitia acesteia, peretii exteriori au fost tratati cu beton si tencuieli fine combinate cu structuri din lemn natural tratat, rezultatul final fiind o arhitectură mixtă.
Parter 111,6 m²
1. Vestibul 3,6 m²
2. Hol 7 m²
3. Bucătărie 12,9 m²
4. Cămară 1,4 m²
5. Living 36 m²
6. Baie 1,7 m²
7. Garderoba 3,4 m²
8. Dormitor 12,7 m²
9. Dormitor 11,1 m²
10. Dormitor 11,1 m²
11. Baie 5,6 m²
12. Spatiu tehnic 5,1 m²
Imbinarea dintre lemn si piatră ne duce cu gandul la arhitectura traditională, iar modernitatea reiese din modul in care au fost distribuite si redate in perspectivă. Intrarea principală este subliniată printr-un portic acoperit reprezentat prin doi stalpi din lemn masiv cu piatră naturală la fundatie. Aceeasi constructie o regăsim si in zona terasei exterioare acoperite care intregeste proiectia exterioara a casei de vis.
Interiorul a fost ales intr-o nouă viziune avand un vestibul de intrare pozitionat intre anexele unui spatiu tehnic si două bai laterale. Din holul principal sunt distribuite circulatiile către zona de noapte, asezată pe latura de nord a imobilului cu scopul de a beneficia de liniste. Aceasta dispune de un dormitor matrimonial si două dormitoare de cate o persoană, amenajate in functie de necesitatile fiecarui membru al familiei si tratate cu finisaje in tonalitati apropiate pentru a creea confortul odihnei.
In capatul holului se observă o deschidere mare către punctul central al interiorului, salonul zonei de zi. Adiacent acestuia se află accesul către o bucătărie ce beneficiază de o cămara utilă si toate functiunile optime. Zona de zi are un design aparte prin deschiderea amplă a spatiului, adancimea fiind exact cu latura scurtă a constructiei, plus că peretii dispun de o inăltime generoasă a ferestrelor pentru o iluminare naturală a livingului. Un alt avantaj este pozitionarea semineului interior pe acelasi cos de fum cu cel exterior, lateral acestora existand două accese care fac legatura intre cele doua functiuni.
Ambientul casei de vis este alcatuit si prin tratarea spatiului verde care reuseste să pună in evidentă fatadele si creează in acelasi timp si o atmosferă incantătoare de care vă puteti bucura alături de familie. Pretul estimativ, la cheie, cu toate utilitatile si finisajele incluse, al acestei case de vis (fără teren) este de 64.000 euro, aproximativ 571 euro pe metru pătrat construit. Ce părere aveti despre această casă de vis cu influente rustice? Fotografiile au rolul de a vă inspira. Ati locui in ea? Ce credeti că ii lipseste sau ce ati mai adăuga la ea? Asteptăm părerile voastre in rubrica de comentarii. Dacă v-a plăcut această casă de vis cu influente rustice vă invitam să o distribuiti si prietenilor vostri de pe facebook. Vă multumim pentru că ne urmăriti.
Sursa: MagazinulDeCase