Ingrediente:
500 ml lapte
1 ceasca orez
2 oua
vanilie
dulceata de fructe (caise,pepene galben,trandafiri ,mure)
1 varf de sare
Mod preparare:
Spala bine orezul si pune-l la fiert in lapte si vanilia Preferabil este sa pui batoane de vanilie si nu esente. Lasa orezul la fiert pana cand bobul este moale, iar laptele scade aproape in totalitate.
Daca ai folosit betisoare de vanilie , scoate-le. Separa galbenusurile de albusuri si adauga-le pe primele in orez, amestecand rapid si continuu. Separat, bate albusurile spuma cu un varf de sare. Pune spuma de albus in orez si amesteca bine compozitia.
Imparte orezul in doua parti. Asaza o parte din orez pe fundul unei tavi termorezistente. Se adauga un strat destul de substantial de dulceata si apoi se pune restul de orez, modelandu-l cu atentie, pentru a acoperi dulceata. Budinca se baga la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand se rumeneste bine pe deasupra.
Pofta buna!
Sursa: goodgame-goodgame