Brioșele cu pui și cașcaval sunt o gustare excelentă, care se pregătește în 40-45 de minute. Sunt foarte simplu de preparat, au un aspect original și se mănâncă foarte repede. Brioșele sunt foarte gustoase, hrănitoare, suculente, într-un cuvânt, acest fel de mâncare va deveni unul favorit. Rețeta simplistă și modul de preparare nu o să vă dea mari bătăi de cap. Totul se face foarte repede, iar rezultatul este unul remarcabil. Veți obține brioșe fine și moi, cu o textură un pic umedă. Pot fi servite chiar și pe masa de sărbătoare.
Ingrediente:
– 1 pahar de cașcaval ras
– 2 fileuri de piept de pui
– 2 ouă
– ½ pahar de lapte
– ½ pahar de făină
– ¼ pahar de sos Ranch
– verdeață
Notă: 1 pahar = 200 ml
Notă: Pentru cei nu știu ce este sosul Ranch: se prepară din iaurt natural și maioneză, sare, piper negru măcinat și ceapă verde. Amestecați toate ingredientele. Iaurtul poate fi înlocuit cu smântână. Proporțiile vor fi după gust.
Mod de preparare:
1. Fierbeți fileurile de pui, lăsați să se răcească și tăiați-le mărunt (de obicei sărăm apa în care fierbe carnea).
2. Amestecați într-un bol sosul Ranch, laptele, ouăle și făina până obțineți o masă omogenă.
3. Tocați pătrunjelul (coriandrul) mărunt. O treime din verdeață o puneți deoparte.
4. Dați cașcavalul prin răzătoare.
5. Amestecați într-un bol: cașcavalul, carnea, verdeața și masa de făină (o parte din masa de făină o puneți deoparte). Compoziția obținută trebuie să fie ca o salată.
6. Presărați cu făină forma pentru brioșe. Puneți compoziția de carne, iar deasupra masa de făină care ați pus-o deoparte.
7. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți timp de 20 de minute, nu mai mult.
8. Scoateți brioșele coapte din formă și serviți-le presărate cu verdeață.
Poftă bună!