Aperitive si Gustari

Branza cu verdeata facuta in casa – delicioasa la micul dejun

 

 

Branza cu verdeata facuta in casa – delicioasa la micul dejun

 

Ingrediente:

  • 1 litru de kefir
  • 1 litru de lapte
  •  500 gr. branza de vaca
  • 6 ouă
  • 1 cățel de usturoi (mărunțit)
  • Ierburi proaspete: mărar, coriandru, ceapă verde (după gust)
  • 50 gr. unt
  • 1 lingurita sare
  • verdeturile preferate dupa gust

 

Mod de preparare:

  • Într-o cratiță încăpătoare, toarnă laptele și kefirul, cand incepe sa fiarba adaugam branza.  Pune cratița pe foc mic și încălzește amestecul până devine fierbinte (dar evită să-l aduci la punctul de fierbere).

Amestecam aprx. 8 min. pana se formeaza zerul.

 

Luam de pe foc si strecuram printr-o sita.

  • Oprește focul și lasă amestecul să se răcească timp de 2-3 minute.
  • Pregătește o sită. Toarnă amestecul în sită pentru a separa zerul.
 

 

Punem continutul intr-o oala si adaugam untul, sare, bicarbonatul, amestecam la foc mic cca. 5 min si apoi adaugam verdeata.

  • Într-un bol separat, bate ouăle împreună cu sarea până se omogenizează.
  • Când amestecul de lapte este bine încălzit, adaugă treptat ouăle bătute, amestecând continuu.
  • Lasă compoziția să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional, până când începe să se separe zerul de masa solidă.
  • Toacă mărunt mărarul, coriandrul, ceapa verde și usturoiul.
  • Adaugă ierburile tocate în brânza strecurate. Amestecă ușor cu o lingură pentru a distribui uniform aromele.
  • Mai amestecam 5 minute pana se omogenizeaza  bine.

 

 Turnam compozitia intr-o forma , lasam sa se raceasca si dam la frigider pana se intareste .

 

 

Dupa ce sa intarit scoatem cascavalul din forma si lasam la uscat 1- 2 zile.(intr-un loc rece si aerisit sau la frigider dar neanfoliat).

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii