Aperitive si Gustari

Avantajele şi dezavantajele consumului de grapefruit

 

 

Previne apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi reprezintă în realitate o acumulare de calciu şi, odată dezvoltate, ele trebuie eliminate, fie pe cale naturală, fie prin intervenţie medicală. Pietrele la rinichi provoacă dureri mari, însă studiile arată că un litru de suc de grapefruit băut zilnic combate apariţia acestor acumulări inutile de calciu.

Te ajută să pierzi în greutate

Sucul natural de grapefruit arde grăsimile! Există foarte multe studii care susţin această ipoteză şi care demonstrează puterea acestui fruct, consumat la micul dejun. Încearcă să bei un pahar de suc de grapefruit dimineaţa sau jumătate de fruct înainte de fiecare masă şi te vei convinge!

Detoxifiază ficatul

Dacă nu ai aflat încă, grapefruitul este bun pentru detoxifierea ficatului. Fructul citric ajută ficatul prin eliminarea toxinelor nesănătoase din corp, aşa că dacă bei sucul sau mănânci grapefruit îţi vei îmbunătăţi sănătatea pe termen lung. De asemenea, se spune că detoxifierea ficatului îmbunătăţeşte starea generală de sănătate şi ajută la atenuarea afecţiunilor cronice precum depresia, rigiditatea musculară şi durerile de cap cronice.

Reduce colesterolul

Foarte multe studii au arătat că grapefruitul reduce colesterolul. Un consum regulat de grapefruit duce la scăderea nivelului de colesterol cu 15%, iar trigliceridele (tot o formă de colesterol), cu 17%. De asemenea, grapefruitul alb s-a dovedit mai eficient decât cel roşu.

Cu toate aceste, are şi o serie de dezavantaje.

Poate întârzia absorbţia unor medicamente, cum ar fi antibioticele, antidepresivele şi cele pentru scăderea tensiunii. Consumul acestui fruct poate anula efectul anticoncepţionalelor orale. Deşi este cunoscut pentru efectele miraculoase în curele de slăbire, nu ar trebui consumat de persoanele care urmează un tratament pentru scăderea colesterolului din sânge.

Sursa:  ActualMM.ro




Categorii