Daca iti plac ardeii umpluti si vrei sa-i mananci, inclusiv iarna, atunci trebuie sa incerci aceasta metoda de conservare a ardeilor. Folosind ardeii la borcan, vei obtine o mancare aromata, foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta simpla, nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente:
- 2 kg ardei gras
- 3 linguri sare grunjoasa
- 2 linguri otet 70%
- Apa clocotita
Mod de preparare:
Poti alege orice tip de ardei gras doresti – rosu, galben, verde. Trebuie insa sa verifici ca ardeii sa fie intregi si fara crapaturi.
Taie cu grija capacele ardeilor si elimina semintele. Pune ardeii grasi in apa clocotita. Lasa-i acolo timp de 10 minute pentru a se inmuia. Scoate-i apoi din apa si lasa-i la scurs.
Pune intr-o oala apa cu sare grunjoasa. Amesteca bine si lasa apa sa fiarba.
Introdu cu grija ardeii intr-un borcan de 3 litri. Daca doresti poti adauga si cateva cuisoare si frunze de dafin in borcan.
Toarna saramura clocotita in borcan. Adauga apoi 2 linguri de otet in borcan si strange capacul. Intoarce borcanul cu fata in jos, acopera-l cu un prosop gros sau o patura si lasa-l sa se raceasca.
Dupa ce borcanul cu ardei s-a racit complet, depoziteaza-l intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.
Incearca aceasta reteta simpla, dar delicioasa, si prepara ardei umpluti inclusiv iarna. Acestia vor avea un gust foarte bun si vor fi foarte aromati. Pofta buna si spor la gatit!
Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa o incerce.
Pofta buna!