Dacă vă este poftă de un desert deosebit, checul cu portocale este doza ideală de dulce, care o să vă cucerească prin aroma ademenitoare dar și textura sa. Acest chec cu portocale moale, umed, presărat cu fulgi de cacao o să vă încânte papilele gustative și o să vă impresioneze chiar din prima înghițitură. Rețeta simplă, dar nu și plictisitoare va fi o adevărată revelație pentru gospodinele care până acum se gândeau că pentru prepararea deserturilor este nevoie de experiență mare în bucătărie sau ingrediente deosebite. Pentru un succes garantat serviți checul pufos și parfumat alături de cafea neagră, cacao cu lapte sau lapte cald.
Ingrediente:
3 bucăți | Portocală |
3 bucăți | Ouă |
160 g | Zahăr |
200 ml | Lapte |
200 ml | Ulei |
10 g | Coajă de portocală |
15 g | nescafe |
10 g | Praf de copt |
360 g | Făină |
tava
10 g | Unt |
15 g | Făină |
suprafață
50 g | Fulgi de cocos |
Mod de preparare:
- Ungeți tava de copt (cu dimensiunea 22 x 28 cm) cu 10 g de unt și o presărați cu 15 g de făină;
- Mixați 3 ouă cu 160 g de zahăr. Adăugați în ouăle bătute 200 ml de ulei, 360 g de făină, 200 ml de lapte, 10 g de coajă de portocală, 10 g praf de copt și mixați ingredientele din nou până obțineți un aluat lichid, fără cocoloașe;
- Tăiați 3 portocale în cubulețe de mărime medie, pe care urmează să le mărunțiți cu blenderul. Adăugați piureul de portocale în aluat și mixați din nou până se încorporează. Dați deoparte câteva linguri din aluat, iar restul aluatului îl turnați în tava de copt;
- Adăugați în aluatul dat deoparte 15 g de nescafe, amestecați bine cu telul până când cafeaua se încorporează și puneți cu lingura aluatul cu cafea peste aluatul din tavă. Treceți cu spatula de câteva ori prin aluat, așa încât ambele aluaturi să se completeze frumos. Coaceți checul în cuptorul încins până la temperatura de 170°C, timp de 40 minute. Turnați peste checul copt 150 ml de lapte, îl lăsați pentru câteva minute să se însiropeze și îl presărați cu 50 g de fulgi de cocos;
Pofta buna!