Sfaturi utile

Alimente anti-îmbătrânire pentru a-ți stimula pielea să devină mai tânără, mai strălucitoare și fără riduri

 

 

Alimente anti-îmbătrânire pentru a-ți stimula pielea să devină mai tânără, mai strălucitoare și fără riduri

 

Dacă ochii tăi sunt fereastra către sufletul tău, atunci pielea ta este fereastra către sănătatea ta. Pielea ta reflectă ceea ce mănânci, motiv pentru care cremele și loțiunile topice pot face atât de mult în legătură cu felul în care arată pielea ta. Deoarece îmbătrânirea începe din interior spre exterior, este logic să începeți să vă îngrijiți pielea din interior spre exterior, mâncând corect.

Acestea sunt cele mai benefice alimente pentru pielea ta, care te vor face să arăți mai tânăr.

Pește gras

Peștele bogat în acizi grași omega-3 (somon, macrou, hering, sardine, ton) este esențial pentru o piele sănătoasă și strălucitoare. Acizii grași Omega-3 mențin pielea suplă și hidratată și reduc inflamația. Acești pești sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina E antioxidantă și zinc, un mineral de vindecare a rănilor care ajută la scăderea acneei și a iritațiilor.

Nucile

La fel ca și peștele, nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, zinc și vitamina E. Ele conțin și alte minerale și vitamine care ajută la menținerea pielii tânără și strălucitoare, cum ar fi câteva vitamine B (inclusiv acid folic, care previne dermatita). Seleniu (care este un alt antioxidant bun pentru piele) și vitamina C (care are proprietăți anti-îmbătrânire). Nucile sunt deosebit de benefice, migdalele și nucile de caju ajungând, de asemenea, pe locul al doilea și al treilea.

Avocado

Avocado este un alt aliment bogat în grăsimi sănătoase, care ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și a barierei de umiditate. De asemenea, este bogat în carotenoide, care protejează pielea de daunele solare. Totuși, ceea ce diferențiază avocado este faptul că el conține D-manohepteptoză, un fitochimic unic despre care se crede că stimulează producția de colagen.

Ceai verde

O băutură preferată a multor oameni, ceaiul verde nu este doar gustos, ci este și foarte benefic pentru sănătatea pielii. Este plin de polifenoli și catechine – antioxidanți care îți protejează pielea de daunele solare (deși ar trebui să folosești în continuare protecție solară) și reduce înroșirea pielii prin combaterea inflamației.

Iaurt și chefir

Iaurtul și chefirul sunt bogate în probiotice vii care vă ajută pielea să arate tânără, reducând roșeața, iritația și acneea. Bacteriile prietenoase luptă împotriva inflamației din intestin, care este locul în care prind rădăcini multe probleme ale pielii.

De asemenea, puteți aplica iaurt local pentru a vă întineri pielea – acidul lactic din iaurt are proprietăți anti-îmbătrânire și exfoliere care reduc liniile fine și oferă feței o strălucire sănătoasă.

Miere

Mierea este în mod natural antibacteriană, antioxidantă și umectantă, așa că nu e de mirare că este atât de benefică pentru piele. Deși este folosită de obicei în măștile de față  și aplicată local pentru a reduce inflamația, a trata acneea și a hidrata pielea uscată, consumul de miere este, de asemenea, o idee bună, mai ales dacă o înlocuiți cu alte dulciuri.

Afine

Majoritatea fructelor de pădure sunt grozave pentru piele și sănătatea generală, dar afinele sunt deosebit de bune. Numite adesea super-alimente, sunt o sursă bogată de antioxidanți, care ajută pielea să lupte împotriva daunelor radicalilor liberi și să o repare din interior. Antocianinele găsite în afine stabilizează colagenul, făcând pielea să pară mai tânără și mai sănătoasă pentru mai mult timp.

Portocale

Există 2 motive principale pentru care portocalele sunt bune pentru pielea ta: sunt bogate în vitamina C și sunt, de asemenea, pline cu apă. Apa hidratează pielea din interior și previne erupțiile, iar vitamina C, deși este și un antioxidant, joacă un rol important în producția de colagen. Colagenul mentine pielea suplă si fermă, prevenind lăsarea și ridurile.

Rodii

La fel ca portocalele, acest fruct este bogat în vitamina C. Blând cu pielea. În plus, rodiile conțin acid elagic și punicalagin. Se crede că punicalagina crește capacitatea organismului de a păstra colagenul, iar acidul elagic luptă împotriva daunelor radicalilor liberi și, de asemenea, încetinește descompunerea colagenului. Combină acest lucru cu puterile de stimulare a colagenului ale vitaminei C și vei avea un adevărat făcător de minuni pentru pielea ta.

Roșii

Roșiile, pe lângă faptul că sunt o altă sursă bună de vitamina C, conțin carotenoizi importanți precum licopenul, luteina, alfa-carotenul și beta-carotenul. Carotenoizii antioxidanți sunt cunoscuți pentru faptul că protejează pielea de daunele solare și previn ridurile. De asemenea, sunt în mod natural antiinflamatorii.

Pentru a beneficia de toate beneficiile roșiilor, cel mai bine este să le gătiți folosind o grăsime sănătoasă precum uleiul de măsline, decât să le consumați crude. Consumul lor gătit ajută organismul să absoarbă mai mult licopen.

Spanac și kale

Legumele cu frunze verzi precum spanacul și varza kale sunt pline de vitamine pe care pielea ta le iubește, inclusiv vitaminele A, C și E. Vitamina A controlează producția de sebum, vitamina C stimulează colagenul, iar vitamina E protejează împotriva daunelor oxidative.

Împreună, ajută pielea să rămână hidratată, plinuță, fără riduri și fără pete. Atât spanacul, cât și varza kale sunt, de asemenea, antiinflamatoare, luptă împotriva bacteriilor nesănătoase ale intestinului și, prin urmare, afecțiunilor pielii.

Ardei

Dintre toate fructele și legumele, ardeiul gras roșu și galben conțin cea mai mare vitamina C. De asemenea, sunt bogați în vitaminele B6 și B9 (acid folic), sănătoase pentru piele, precum și în carotenoide. B6 este cunoscută pentru prevenirea sau combaterea afecțiunilor pielii, cum ar fi dermatita, eczema și acneea hormonală, iar acidul folic îmbunătățește fermitatea pielii. Puteți obține nutrienți din ardeiul gras de toate culorile, nu doar din cel roșu și galben, dar ardeii roșu și galben conțin mult mai mulți.

Alimente fermentate

Iaurtul și chefirul nu sunt singurele alimente fermentate care sunt bune pentru piele și sănătate. Toate alimentele fermentate conțin bacterii probiotice care nu numai că echilibrează bacteriile rele din intestin, calmând inflamația care ar apărea pe piele, dar și previne ridurile și vă oferă un ten strălucitor prin optimizarea absorbției nutrienților din tot ceea ce mâncați. Conțin și acid lactic anti-îmbătrânire.

Curcumă

Acest condiment și-a câștigat reputația de a fi un superaliment și din motive întemeiate. Este antiinflamator, deci ajută la tratarea acneei și la calmarea roșeații, previne deteriorarea oxidativă a pielii, repara daunele solare și chiar previne cancerul de piele.

Cacao crudă

Motivul pentru care cacaoa crudă este atât de bună este deoarece conține resveratrol, un antioxidant puternic. La fel ca toți ceilalți antioxidanți, protejează și repară pielea deteriorată de soare, prevenind semnele îmbătrânirii premature. Cacao este, de asemenea, una dintre cele mai mari surse de magneziu din alimente: un mineral calmant care ajută la reducerea iritațiilor pielii. Cacao (care este cacao prăjită) și ciocolata neagră (care este făcută cu cacao) au și ele ceva resveratrol, dar nu la fel de mult, așa că cel mai bine este să consumi cacao crudă adăugând-o în smoothie-uri sau iaurt pentru a profita la maximum de ea.

Ovăz

Ovăzul este plin de mangan, un mineral care nu este asociat în mod obișnuit cu sănătatea pielii. Cu toate acestea, manganul ajută organismul să absoarbă vitaminele și mineralele esențiale ale pielii, cum ar fi colina, biotina și vitamina C. Împreună, ele ajută la păstrarea elasticității pielii și la combaterea daunelor radicalilor liberi. Ovăzul conține, de asemenea, zinc vindecător și seleniu antioxidant.

Ulei de măsline

Unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru sănătatea ta generală, uleiul de măsline este, de asemenea, bun pentru pielea ta. Conține acizi grași omega-3 și polifenoli. După cum am menționat mai sus, omega-3 mențin pielea supla și hidratată, în timp ce polifenolii o protejează de daune oxidative și luptă împotriva inflamației.

 




Categorii