Clatite si Gogosi

Clatite orientale facute cu banane si drojdie – fragede, aromate, pufoase si cu un gust care va ramane in minte pentru mult timp!

 

 

Clatite orientale facute cu banane si drojdie – fragede, aromate, pufoase si cu un gust care va ramane in minte pentru mult timp!

 

Aceste clătite te vor cuceri imediat prin gustul lor. Pentru a le face ai nevoie de banane, ouă, drojdie și puțină făină, iar eu le-am întins cu smântână, le-am stivuit una peste alta, iar rezultatul a fost o prăjitură foarte delicioasă și spectaculoasă.

Toată lumea a iubit aspectul și gustul!

 

Ingrediente:

 Aluat:

  • 3 banane
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte proaspăt
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 200 ml apă caldă
  • 260 g faina

 Crema:

  • 380 g lapte condensat
  • fructe de padure pentru decor
  • 500 g crema de branza
  • 200 g unt

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc bananele cu o furculiță sau cu un blender până se omogenizează. Adăugați două ouă, zahărul și un praf de sare, laptele călduț și drojdia uscată.

Bateți bine până când toate ingredientele sunt netede.

Se adauga apa fierbinte, se amesteca, apoi se adauga treptat faina. Bateți cu mâna cu un tel sau cu un mixer, oricare este mai ușor pentru dvs. Ar trebui să obțineți un amestec omogen, fără cocoloașe.

Se acopera cu folie alimentara si se lasa la loc cald timp de jumatate de ora pentru a activa drojdia si a creste. După ce a trecut timpul, aluatul ar fi trebuit să crească și să crească în volum.

Amestecați puțin amestecul și puteți începe să coaceți clătitele. Acoperiți tigaia în care veți prăji clătitele cu un strat subțire de amestec și încălziți-o la o temperatură moderată.

Coaceți-le ca pe clătitele obișnuite: turnați un polonic plin în tigaia încălzită, întindeți aluatul pe toată suprafața și coaceți câteva minute până devin aurii. Apoi intoarceti cu grija si mai gatiti putin pe cealalta parte.

Stivuiți clătitele coapte una peste alta. Le poți servi imediat, stropite cu puțin zahăr pudră, sirop de arțar, miere și nuci, smântână, dulceață, sau ce vrei.

Sau le puteți asambla ca pe o prăjitură, întinzând frisca sau cremă între ele, făcută din ingredientele amestecate (enumerate mai sus în rețetă).

 Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii