Ingrediente:
Aluat
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 180 g faina
- 2 linguri cacao
Umplutură
- 1 Mascarpone
- 320 g unt
- 2 linguri de zahar pudra
- 3 linguri dulceata rosie
Decor
- 220 g martipan
- 75 g glazura de ciocolata
Mod de preparare:
1. Se bate jumătate din ouă cu jumătate din zahăr până devine spumos și se amestecă jumătate din făină. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute.
2. Bateți restul de ouă cu cealaltă jumătate de zahăr, amestecați restul de făină și adăugați cacao. Coacem aluatul inchis la fel.

3. După copt și răcit aluatul, tăiați-l pe lungime cu un cuțit lung, formând 4 turte plate.
4. Umpleți acestea alternativ (alternați straturile închise și deschise cu cremă bătută din unt, zahăr și mascarpone, stropiți fiecare strat cu rom și întindeți de fiecare dată aluatul sub umplutura cu dulceață roșie.





7. Folosind hârtie de copt, întindeți marțipanul pentru a acoperi întregul acoperiș, apăsați-l în jos cu hârtie și apoi îndepărtați hârtia.
8. Decorați acoperișul cu ciocolată și lăsați-l din nou să se răcească.
Decor optional
Acoperisul poate fi decorat cu glazura de ciocolata proaspata, dar si cu ciocolata rasa sau nuci. Alternativ, puteți adăuga bucăți de fructe, cum ar fi căpșuni sau felii de banane.
Frunzele de mentă vor da tortului un aspect proaspăt.
Pofta buna!