Torturi

„Acoperișul” este un tort foarte interesant și popular atât pentru forma, cât și pentru gust, care îmbină aluatul ușor de pandișpan cu mascarpone și dulceață, iar în final cu marțipan

 

 

Ce bărbat din zodiac este cel mai bun soț

 

Ingrediente:

Aluat

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao

Umplutură

  • 1 Mascarpone
  • 320 g unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri dulceata rosie

Decor

  • 220 g martipan
  • 75 g glazura de ciocolata

 

Mod de preparare:

1. Se bate jumătate din ouă cu jumătate din zahăr până devine spumos și se amestecă jumătate din făină. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute.

2. Bateți restul de ouă cu cealaltă jumătate de zahăr, amestecați restul de făină și adăugați cacao. Coacem aluatul inchis la fel.

Coacem aluat ușor și întunecat.

3. După copt și răcit aluatul, tăiați-l pe lungime cu un cuțit lung, formând 4 turte plate.

4. Umpleți acestea alternativ (alternați straturile închise și deschise cu cremă bătută din unt, zahăr și mascarpone, stropiți fiecare strat cu rom și întindeți de fiecare dată aluatul sub umplutura cu dulceață roșie.

Stropiți aluatul cu rom, umpleți cu dulceață și umplutura.
Alternăm aluatul întunecat cu cel deschis.
5. Pune prajitura la frigider timp de o ora sa se fixeze.
6. După ce s-a întărit, tăiați-o în diagonală cu un cuțit (din colț în colț Întindeți din nou părțile tăiate cu umplutura și lipiți-le împreună pentru a forma un acoperiș).
Tăiați în diagonală cu un cuțit.
Întoarceți partea de jos - partea întunecată spre dvs.
Întindeți umplutura pe părțile întoarse și lipiți-le împreună.

7. Folosind hârtie de copt, întindeți marțipanul pentru a acoperi întregul acoperiș, apăsați-l în jos cu hârtie și apoi îndepărtați hârtia.

Folosind hârtie, întindeți marțipanul și acoperiți tortul.

Vom netezi acoperișul cu hârtie.

8. Decorați acoperișul cu ciocolată și lăsați-l din nou să se răcească.

Decorați martipanul cu ciocolată.

Acoperișul după tăiere are forma unui triunghi.

Decor optional

Acoperisul poate fi decorat cu glazura de ciocolata proaspata, dar si cu ciocolata rasa sau nuci. Alternativ, puteți adăuga bucăți de fructe, cum ar fi căpșuni sau felii de banane.

Frunzele de mentă vor da tortului un aspect proaspăt.

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii