Torturi

Acesta este unul dintre cele mai bune torturi de casă : ”Tortul Madame de Pompadour”

 

 

 

 

Vă prezentăm rețeta unui tort deosebit de delicios. Chiar dacă acesta se prepară foarte simplu, obțineți un desert deosebit de savuros și apetisant. Blaturile moi din aluat cu brânză de vaci se combină perfect cu crema fiartă, fină și aromată. Decorați tortul după gust și surprindeți-i pe cei dragi cu un desert de casă irezistibil.

 

Ingrediente:

PENTRU ALUAT 

-2 pahare de făină

-200 g brânză de vaci (cu nivel înalt de grăsime)

-2 ouă

-1 pahar de zahăr

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-0.5 linguriță de sare

-migdale (pentru decor)

-ciocolată (pentru decor)

 PENTRU CREMĂ

-750 ml de lapte

-3 ouă

-1 pahar de zahăr

-1.5 lingură de făină

-200 g de unt

-vanilie

 

 Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu zahărul. Adăugați brânza de vaci și amestecați bine.

2. Adăugați făina cernută cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Frământați un aluat omogen.

3. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1 oră.

4. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat rotund și așezați-l pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până se vor rumeni. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească.

5. Pregătiți crema: într-o cratiță, bateți ouăle cu zahărul și vanilia. Adăugați laptele și făina. Amestecați. Puneți cratița pe foc și aduceți crema până la fierbere (amestecând încontinuu).

6. Luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și amestecați cu ajutorul unui mixer. Obțineți o cremă omogenă. La dorință, puteți completa crema cu 200 g de frișcă bătută.

7. Ungeți fiecare blat cu cremă și asamblați tortul. Decorați-l cu migdale și ciocolată rasă. Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa:  Bucatarul




Categorii