Ingrediente:
Aluat simplu:
- 6 albusuri + 150 g zahar
- 6 gălbenușuri de ou
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 180 g făină simplă
- un praf de sare
Aluat roșu/roz:
- 6 albusuri + 150 g zahar
- 6 gălbenușuri de ou
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 180 g făină simplă
- un praf de sare
- colorant alimentar roșu – după cum este necesar
Insiropare:
- 100 ml apă
- 50 g zahăr
- 0,5 dl rom
- 0,5 sirop de zmeură
- suc de 1 portocala
- suc de 1/2 lămâie
- colorant alimentar roșu – după cum este necesar
Umplere:
- dulceata de coacaze – dupa gust si nevoie
Glazură:
- 1-2 pachete de pudră de glazura. OETKER + 2 linguri apă
Mod de preparare:
1. Mai întâi, separă albușurile de gălbenușuri.
2. Aluat simplu: Turnați zahărul într-un castron cu albușurile și bateți până devine spumos.
Se toarnă apoi gălbenușurile în bol, se mixează în continuare și se adaugă treptat uleiul în timp ce se bate, se adaugă praful de copt, se adaugă treptat făina simplă și se adaugă un praf de sare. Acest lucru vă va oferi un aluat fin.
2. Aluat roșu/roz: Într-un alt castron cu albușuri, adăugați zahărul și bateți până devine spumos.
Apoi turnați gălbenușurile în bol și continuați să amestecați. In timp ce amestecam, adaugam uleiul, adaugam praful de copt si adaugam treptat faina simpla.
Apoi adăugați un praf de sare și colorant alimentar roșu pentru a crea un aluat neted, ușor roșu până la roz.
3. Turnați aluatul simplu rezultat pe o tavă de copt tapetată cu pergament de 40 x 30 cm, întindeți-l frumos și neteziți-l.
4. Coacem in cuptorul preincalzit 15-20 minute la 170°C pana se rumenesc si apoi lasam sa se raceasca. Repetați același proces cu aluatul roșu/roz.
5. Impregnare: Se toarnă apă într-o oală pe aragaz, se adaugă zahăr, rom și sirop de zmeură.
Apoi, asezonați cu suc de portocale și lămâie și adăugați puțin colorant alimentar roșu – amestecați bine.
Gătiți la foc mic și după gătit, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.



6. După copt, scoateți pergamentul din aluatul roz și puneți deasupra aluatul obișnuit. Tăiați aluatul în jumătate.
Tăiați ușor blatul de pe prima 1/2 din aluatul simplu, puneți-l pe o tavă de copt și întindeți cu dulceață de coacăze, întindeți bine și neted.



7. Apoi acoperiți aluatul simplu întins cu prima 1/2 din aluatul roșu/roz și impregnați cu sucul preparat.
Intindeti apoi din nou cu dulceata de coacaze si acoperiti cu cealalta 1/2 din aluatul rosu/roz. Se impregnează cu suc și se întinde cu dulceață de coacăze.
La final, acoperiți cu cealaltă 1/2 din aluatul simplu, apoi apăsați cu o foaie groasă de hârtie de copt și dați la frigider pentru 12 ore, dar de preferință peste noapte.
8. A doua zi, folosește o masă de tăiat pentru a răsturna tortul și a pregăti glazura.
9. Glazură: Turnați pulberile de punch DR. OETKER și adăugați apă – amestecați bine până la omogenizare.
10. Se toarnă glazura rezultată pe suprafața prăjiturii, se întinde bine, se netezește și se lasă să se întărească 10 minute. După ce glazura s-a întărit, neteziți marginile prăjiturii.
11. La final, tăiați tortul în felii și serviți cu dragoste, gust deosebit și eleganță.
Pofta buna!