Torturi

Acest desert delicios te va cuceri prin combinația sa de bezea delicată cu migdale prăjite și o umplutură delicioasă cremoasă de mascarpone

 

 

Acest desert delicios te va cuceri prin combinația sa de bezea delicată cu migdale prăjite și o umplutură delicioasă cremoasă de mascarpone

 

Ingrediente:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 60 ml lapte caldut
  • 150 g făină simplă
  • 10 g bicarbonat de sodiu

bezea

  • 4 albusuri
  • 200 g zahăr tos fin
  • suc de 1/2 lămâie
  • 60 g migdale prăjite

crema

  • 250 ml smantana pentru frisca (minim 33% grasime)
  • 90 g zahăr pudră
  • 300 g branza mascarpone

 

Mod de preparare:

  • Bateți untul cu zahărul până devine cremos.
  • Adăugați treptat gălbenușurile și turnați laptele cald, amestecați puțin.
  • Se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu și se amestecă în aluat.
  • Întoarceți aluatul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.

Tort cu bezea norvegiană cremă de unt

 bezea
  • Bateți 4 albușuri la temperatura camerei până se întăresc.
  • Adăugați treptat zahărul și zeama de lămâie.
  • Intindem bezeaua peste aluat si presaram migdalele prajite.
  • Coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 20-25 minute.

Tort norvegian de bezea cu stropi de bezea crema

  • Bateți smântâna răcită cu zahărul până devine semi-tare.
  • Adăugați mascarpone și bateți până obțineți o cremă groasă.

Tort cu bezea norvegiana aplicand crema

Asamblarea 

Tăiați corpul în două părți egale. Întindeți umplutura pe o parte, deasupra puneți cealaltă parte cu un bezea.

Prajitura cu bezea te va captiva prin preparare usoara, gust si textura incredibil de moale. Încearcă o bucată și vezi singur de ce se numește „cel mai bun tort din lume”!

Stratificare finală a prăjiturii norvegiene cu bezea

Pofta buna!

 

 Sursă

 




Categorii