Ingrediente:
- 100 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
- 4 gălbenușuri de ou
- 60 ml lapte caldut
- 150 g făină simplă
- 10 g bicarbonat de sodiu
bezea
- 4 albusuri
- 200 g zahăr tos fin
- suc de 1/2 lămâie
- 60 g migdale prăjite
crema
- 250 ml smantana pentru frisca (minim 33% grasime)
- 90 g zahăr pudră
- 300 g branza mascarpone
Mod de preparare:
- Bateți untul cu zahărul până devine cremos.
- Adăugați treptat gălbenușurile și turnați laptele cald, amestecați puțin.
- Se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu și se amestecă în aluat.
- Întoarceți aluatul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
bezea
- Bateți 4 albușuri la temperatura camerei până se întăresc.
- Adăugați treptat zahărul și zeama de lămâie.
- Intindem bezeaua peste aluat si presaram migdalele prajite.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 20-25 minute.
crema
- Bateți smântâna răcită cu zahărul până devine semi-tare.
- Adăugați mascarpone și bateți până obțineți o cremă groasă.
Asamblarea
Tăiați corpul în două părți egale. Întindeți umplutura pe o parte, deasupra puneți cealaltă parte cu un bezea.
Prajitura cu bezea te va captiva prin preparare usoara, gust si textura incredibil de moale. Încearcă o bucată și vezi singur de ce se numește „cel mai bun tort din lume”!
Pofta buna!