Inedit

Această rețetă rapidă de prăjitură nu te va dezamăgi niciodată. O prajitură din copilarie, ieftină si rapidă

 

 

Această rețetă rapidă de prăjitură nu te va dezamăgi niciodată. O prajitură din copilarie, ieftină si rapidă

 

Ingrediente:

1 ou,

1 cana zahar,

1 cana lapte,

½ cana ulei,

1 cana nuca macinata,

1 cana + 2 linguri faina si

1 plic de praf de copt.

Paharul de măsurat este de 200 ml.

 

Mod de preparare:

Într-un castron adânc, amestecați făina și praful de copt și le cerneți printr-o sită. Într-un castron separat, puneți un ou împreună cu zahărul și bateți cu mixerul.

Cand ai batut oul pana devine spumos si zaharul s-a topit, incepeti sa adaugati treptat laptele in jet subtire, iar apoi uleiul in acelasi mod.

Bateți continuu tot timpul.

La sfarsit, adaugati nucile macinate si amestecati-le incet cu un tel de sarma. Se adauga apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amesteca totul cu mana pana obtinem un amestec omogen.

Se toarnă amestecul astfel preparat într-o tavă de copt unsă și unsă cu făină (se scutură excesul) de 20×30 cm. Distribuiți uniform și nivelați. Coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20 de minute.

Când este gata, lăsați biscuitul la răcit.

Crema:

600 ml lapte,

2 pungi de budinca de vanilie,

10 linguri de zahar si

250 g de unt sau margarina.

 

Mod de preparare:

Se amestecă praful de budincă cu 10 linguri de zahăr. Se adauga o portie de 600 ml lapte, cat sa se ingroase amestecul.

Intr-o cratita se pune restul de lapte la foc iute, iar cand da in clocot adauga amestecul de budinca si zahar (ai grija sa nu fie cocoloase) si bate constant la foc mediu pana se ingroasa frumos amestecul.

Acoperiți budinca fiartă cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească complet. Bateți bine crema răcită cu un mixer până obțineți un amestec omogen.

Adaugam apoi in crema putin cate putin untul inmuiat si batem din nou cu mixerul. La final, vei obține o cremă foarte delicată și netedă.

Întindeți uniform crema finită și întindeți-o peste biscuitul răcit. Se aplatizeaza frumos si se lasa sa se raceasca la frigider pentru cel putin doua ore. Tăiați tortul răcit în cuburi egale.

Prepararea glazurei de ciocolata:

Pentru a pregăti glazura, veți avea nevoie de 150 g de ciocolată de gătit și 5 linguri de ulei. Rupeți ciocolata și topiți-o împreună cu uleiul la abur până se transformă într-o glazură strălucitoare și netedă.

Puneți cuburile tăiate pe un grătar, apoi turnați peste ele glazura de ciocolată caldă. Lasam glazura sa se raceasca si sa se intareasca, apoi decoreaza blatul cu frisca daca se doreste.

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii