Utilizand aceasta procedura, te asigur ca vei economisi timp si bani!
Spalatul hainelor este o treaba cu doua taisuri: poti face o sumedenie de greseli, iar gasirea unui detergent adecvat poate fi similara cautarii acului in carul cu fan.
Trebuie sa stii faptul ca dupa ce vei citi acest articol, vei avea nevoie doar de un singur ingredient comun la fiecare spalare!
Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi putin otet in masina de spalat, si ai scapat de probleme.
Inainte de a pune la spalat, toarna jumatate de cana de otet pe haine. Acest lucru intareste efectul detergentului de rufe obisnuit, prevenind degradarea culorilor si reducand rezidurile care uneori apar pe haine, dupa spalat.
Pune putin otet in compartimentul masinii de spalat, destinat balsamului de rufe. Otetul are acelasi efect, insa rufele vor fi mai catifelate – fiind chiar mult mai indicat datorita faptului ca nu contine chimicale. Acidul inlatura petele de transpiratie si urmele lasate de deodorant pe hainele albe.
Uneori, reziduri nedorite raman pe haine dupa spalare, mai ales in cazul folosirii unui detergent pudra. Acestea pot cauza iritatii, daca pielea este sensibila. Adaugand jumatate de cana de otet alb in masina de spalat, poti rezolva aceasta problema.
Chiar daca suna absurd, este adevarat: lichidul cu miros puternic ajuta neutralizarea mirosurilor neplacute, cum ar fi cel de tigara. Hainele care au pete trebuie puse intr-un lighean, in apa fierbinte, amestecata cu jumatate de cana de otet. Apoi, trebuie lasate la inmuiat peste noapte si spalate ulterior in mod normal. Poti, deasemenea, sa aplici esenta nediluata de otet pe pete, incercand sa le freci.
E destul de dificil sa scoti scamele sau parul animalelor de pe anumite materiale. Chiar si in acest caz, otetul poate fi de ajutor la spalat. Dupa uscare, “suvenirurile” nedorite nu mai stau lipite de haine chiar atat de bine.
Unele materiale tind sa creeze efectul de electrizare. Din nou, acidul despre care vorbeam, te poate ajuta. Adauga 6 linguri de otet la spalarea manuala si lasa hainele la inmuiat timp de 30 de minute. Folosind aceasta metoda, vei putea curata articole delicate ca lenjeria intima sau costumul de baie.
Nu in ultimul rand, masina ta de spalat poate fi curatata de piatra depusa – fara folosirea unor produse chimice. Nu intotdeauna e necesara aplicarea unor produse de curatare scumpe, care dauneaza mediului inconjurator din cauza compozitiei chimice. Uneori, tot ce ai de facut este sa iti verifici dulapul din bucatarie!
Dezinfectează maşina de spălat
Dacă vrei să scapi de bacteriile scârboase care se pot acumula in interiorul maşinii de spălat şi prin ţevile din care curge apa peste rufe, foloseşte oţetul.
Dă drumul la maşină pe un program de apă fierbinte, dar în loc de detergent pune două ceşti de oţet alimentar. Lasă maşina să spele în gol şi să clătească tot sistemul cu soluţia dezinfectantă.
Spală şi curăţă săpunul vechi
Detergentul folosit la spălat rufe, fie el lichid sau solid, lasă urme în suportul de detergent şi balsam, pe cauciucul tamburului (în cazul maşinilor de spălat cu încărcare frontală), etc.
Foloseşte o soluţie de bicarbonat de sodiu, oţet şi apă caldă şi freacă cu un burete sau o periuţă de dinţi fiecare astfel de piesă a maşinii de spălat.
Sursa: PentruEa