Bauturi

Cafeaua sau „hoțul de calciu” favorizează apariția osteoporozei. Bei în fiecare zi fără să știi la le riscuri te expui

 

 

 

 

Un obicei zilnic te poate îmbolnăvi.

Pe de alta parte, este un „hot de calciu”, favorizeaza osteoporoza, litiaza renala, destabilizeaza productia de insulina, afecteaza vezica urinara si stomacul. Trece cu usurinta bariera placentara si influenteaza sanatatea fatului, actionand asupra lui intre 65-105 ore!

„Euforia” cestii de cafea de la micul dejun trece destul de repede, se instaleaza o stare de apatie, confuzie, insuficienta intelectuala, care solicita a doua ceaşca de cafea …si apare dependenta. Sigur, ne poate ajuta sa trecem peste senzatiile neplacute cauzate de suprasolicitare, dar cafeaua se constituie si intr-un fals prieten, care, foarte repede, ne va trada interesele!

Prin actiunea exercitata asupra ritmului circadian (orarul organelor), cafeaua influenteaza negativ digestia dar si puterea de concentrare din partea a doua a zilei. La a treia ceasca de cafea, bauta in aceeasi zi, apar usoare tremuraturi ale mainilor, o stare de agitatie, labilitate emotionala, teama nemotivata si lipsa de concentrare.

Bauta seara, creste capacitatea de analiza-sinteza si de efort, dar produce dereglarea somnului.

Cafeina poate declansa hipertensiune arteriala, induce adesea tahicardie sau/si tulburari de dinamica a inimii, poate determina tumori mamare, poate induce tulburari de dinamica sexuala ce merg pana la impotenta, sterilitate, prin alterarea calitatii spermatozoizilor.

Consumul cronic inainte de sarcina poate duce la sterilitate, iar in timpul sarcinii favorizeaza avorturile spontane, ca si malformatiile fatului.

Interfereaza cu asimilarea fierului, favorizand instalarea anemiei, provoaca, reactii negative la nivelul pancreasului si rinichilor, pot aparea tulburari gastrointestinale si ulcer.

Este un diuretic brutal pentru unele persoane, poate duce la instalarea unei demineralizari osoase manifestata prin fracturi ale oaselor lungi, la traume minime. Odata cu apa, cafeina antreneaza excretia de vitamina B1, potasiu si zinc, producand grave dezechilibre minerale.

Pentru a mentine o buna hidratare a organismului, in loc de cafea este recomandat ceaiul verde. Starea de bine dureaza un timp mai indelungat, somnul este mai bun dupa ceai, comparativ cu starea inregistrata dupa consumul de cafea.

Dupa ora 17.00 este bine sa evitam consumul cafelei ca si pe cel al medicamentelor analgezice care contin cafeina – apare riscul insomniilor sau/si al cosmarurilor.

Cafeaua decofeinizata poate fi responsabila de cresterea valorii colesterolului din sange, contrar parerii generale ca ar fi inofensiva.

Renuntarea la consumul de cafea se poate face treptat, consumand in fiecare zi din ce in ce mai putina, pana ce se pierde dependenta. Exercitiile respiratorii, dusul si muzica, pentru inviorarea matinala, diminueaza importanta cafelei in ritualul zilnic.

O cantitate mai mare decat 250 de mg cafeina pe zi este daunatoare sanatatii, mai ales pe termen lung.

 

Imagini pentru HOȚUL DE CALCIU” CARE FAVORIZEAZĂ APARIȚIA OSTEOPOROZEI

 

Sursa:  BuzăuMedia




Categorii