Această rețetă conține secretul celor mai gustoși și cremoși dovlecei umpluți. Dovleceii sunt umpluți cu carne tocată și orez, apoi copți la cuptor într-o baie cremoasă de sos cu smântână. Rețeta nu este una complicată și destul de rapidă. Sunt alegerea perfectă când îți dorești o cină deosebită, savuroasă și delicioasă. Întreaga familie va aprecia efortul depus în prepararea acestor dovlecei.
Ingrediente:
4 bucăți | Dovlecei |
500 g | Carne tocată |
1 bucată | Ceapă |
2 bucăți | Căței usturoi |
80 g | Orez fiert |
1/3 legătură | Pătrunjel |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
1/2 linguriță | Boia afumată |
150 g | Mozzarella |
Sos
300 g | Smântână |
1 lingură | Sos de roșii |
100 ml | Apă |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
Mod de preparare:
- Tăiați coada și floarea dovleceilor. Apoi îi feliați în felii nu prea groase.
- Puneți carnea tocată într-un bol, adăugați ceapa tocată, usturoiul tocat, orezul fiert și pătrunjelul mărunțit. Condimentați cu sare, piper, paprika și amestecați bine toate ingredientele.
- În alt bol pregătiți sosul: amestecați smântâna cu sosul de roșii. Condimentați cu sare și piper, adăugați apă și amestecați bine cu telul până obțineți un sos cremos.
- Luați o felie de dovlecei, puneți deasupra puțin din umplutura cu carne și acoperiți cu altă felie, apoi iarăși puneți deasupra puțină umplutură și acoperiți cu altă felie. Precedați la fel cu restul feliilor.
- Transferați totul într-o tavă (cu dimensiunile de 26 x 18 cm) și turnați sosul deasupra.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!