Preparate fara carne

Eu gătesc această rețetă cu dovlecel aproape în fiecare zi. O rețetă simplă de mic dejun, gata în 15 minute

 

 

Eu gătesc această rețetă cu dovlecel aproape în fiecare zi. O rețetă simplă de mic dejun, gata în 15 minute

 

Dovlecelul este o sursă de multe vitamine. Din păcate, acest fapt nu o face populară în rândul tinerilor. Mulți băieți și fete preferă pâine prăjită cu avocado în loc de dovlecel copt. Dovlecelul conține multe vitamine utile.

De exemplu, acumularea de vitamina C în dovlecel este aproximativ aceeași în comparație cu fructele citrice. În plus, legumele sunt bune pentru piele, digestie și slăbire.

Puteți face caserole interesante și omletă cu dovlecei. Faceți omletă cu dovlecei la micul dejun.

 

Ingrediente:

  • dovlecel – 2 buc.;
  • sare – un praf;
  • roșii – buc.;
  • ouă – 4 buc.;
  • pătrunjel – o legatură;
  • praf de usturoi;
  • piper negru;
  • făină – 6 linguri.;
  • mozzarella;
  • cimbru.

 

Mod de pregatire:

Decojiti dovlecelul și dați-l pe răzătoare grosieră. Se sarează  masa de dovlecel și se lasă 10 minute. După un timp specificat, îndepărtați excesul de lichid din dovlecel folosind o sită.

Tăiați roșia cubulețe și amestecați cu amestecul de dovlecei. Puneti ouăle în amestecul de legume și tăiați pătrunjelul, dupa care il adaugati si pe el.

Adăugați pudră de usturoi și piper negru după gust în amestecul de ouă și amestecați.

Se toarnă făina în amestecul de ouă și se amestecă din nou ingredientele.

Ungeți o tavă de copt cu ulei vegetal, întindeți amestecul de ouă cu legume într-un strat uniform.

Coaceți ouăle omletă la cuptor la 180 de grade timp de o jumătate de oră.

În acest moment, se rade mărunt brânza și se toacă Cimbrul. Puteți tăia roșia în felii subțiri pentru decor.

Presărați ½ din brânză peste ouăle coapte și așezați cu grijă rondelele de roșii. Stropiți roșia cu brânză și cimbru.

Continuați să coaceți vasul la 180 de grade timp de 10-15 minute.

Acesta este un fel de mâncare foarte consistent, care va face orice mic dejun festiv.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii