Ingrediente:
- Pentru clatite:
- 125 grame faina alba de grau
- 1 ou
- 30 grame unt topit (82% grasime–se poate inlocui cu ulei)
- 1 praf sare
- 1 cana lapte
- Pentru umplutura:
- crema de branza (eu am folosit cca 150 grame crema de branza Almette)
- 1 morcov rosu
- 1 ardei gras rosu mare
- cateva buchetele broccoli
- 1 lingurita ulei
- sare (piper)
- 1/4 lingurita fulgi usturoi
- pudra de ierburi uscate (oregano, cimbru in cazul meu)
Mod de preparare:
- Legumele se spala, se curata, se taie bucati si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt
- Se stropesc cu ulei, sare, piper, ierburi aromatice si se coc in cuptor, pana se inmoaie
- Se lasa la racit, dupa care se toaca bucatele si se lasa deoparte
- Intr-un bol se amesteca bine ingredientele pentru clatite, cu telul, sa nu se formeze cocoloase
- Se incinge o tigaie antiaderenta; se toarna cu polonicul din compozitia de clatite
- Clatitele se coc pe ambele parti pana se rumenesc usor
- Se lasa la racit, dupa care se ung cu crema de branza; deasupra se presara legume tocate
- Luați o clătită și întindeți umplutura pe ea. Tăiați clătita umplută în 8 bucăți.
- Rulați fiecare triunghi într-un bacheet. Faceți asta cu toate clătitele.
Pofta buna!