Clatite si Gogosi

Clatite cornuleț, un aperitiv cu umplutură delicioasă, care arată foarte bine pe masa festivă

 

 

Clatite cornuleț, un aperitiv cu umplutură delicioasă, care arată foarte bine pe masa festivă

Ingrediente:

  • Pentru clatite:
  • 125 grame faina alba de grau
  • 1 ou
  • 30 grame unt topit (82% grasime–se poate inlocui cu ulei)
  • 1 praf sare
  • 1 cana lapte
  • Pentru umplutura:
  • crema de branza (eu am folosit cca 150 grame crema de branza Almette)
  • 1 morcov rosu
  • 1 ardei gras rosu mare
  • cateva buchetele broccoli
  • 1 lingurita ulei
  • sare (piper)
  • 1/4 lingurita fulgi usturoi
  • pudra de ierburi uscate (oregano, cimbru in cazul meu)

 

Prepară pentru dejun cele mai delicioase clătite pe bază de chefir- o rețetă ideală!|SavurosTV - YouTube

Mod de preparare:

  1. Legumele se spala, se curata, se taie bucati si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt
  2. Se stropesc cu ulei, sare, piper, ierburi aromatice si se coc in cuptor, pana se inmoaie
  3. Se lasa la racit, dupa care se toaca bucatele si se lasa deoparte
  4. Intr-un bol se amesteca bine ingredientele pentru clatite, cu telul, sa nu se formeze cocoloase
  5. Se incinge o tigaie antiaderenta; se toarna cu polonicul din compozitia de clatite
  6. Clatitele se coc pe ambele parti pana se rumenesc usor
  7. Se lasa la racit, dupa care se ung cu crema de branza; deasupra se presara legume tocate
  8. Luați o clătită și întindeți umplutura pe ea. Tăiați clătita umplută în 8 bucăți.
  9. Rulați fiecare triunghi într-un bacheet. Faceți asta cu toate clătitele.

 

 Pofta buna!

 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Sursa




Categorii