Acest desert este o adevărată operă culinară. Își satisfaci pofta de dulce în doar câteva clipe. Rețeta este atât de simplă, încât și copiii vă pot ajuta să o faceți. Iar la final ei vor fi nerăbdători să-și guste capodopera. Încercați această rețetă și veți cunoaște adevărata savoare a tortului gătit de întreaga familie.
Ingrediente:
PENTRU BLAT
-120 g de făină
-4 ouă
-120 g de zahăr
-1/4 linguriță de vanilie
-1 linguriță de praf de copt
-un praf de sare
-cacao pudră pentru ornamentare
PENTRU CREMĂ
-200 g de brânză de vaci, 9-15% grăsime
-100-120 g de zahăr
-250 ml de frișcă, 33% grăsime
-1/4 de linguriță de vanilie
Mod de preparare:
1. Blatul. Într-un bol adânc bateți 4 ouă cu ajutorul telului sau mixerului, adăugați treptat cele 120 g de zahăr.
2. Într-un bol separat cerneți 120 g de făină, amestecați cu praful de copt, sarea, vanilia și amestecați.
3. Încorporați treptat amestecul de făină în cel de ou, amestecați atent până la omogenizare.
4. Într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 20 cm x 30 cm puneți hârtie de copt, ungeți-o cu puțin ulei, turnați compoziția obținută și uniformizați-o pe suprafața tăvii.
5. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
6. Dați tava la cuptor pentru 10 minute.
7. Crema. Într-un bol adânc amestecați cu mixerul brânza, zahărul, vanilia. Fiți atenți să nu se formeze cocoloși.
8. Bateți frișca rece cu ajutorul mixerul până se îndesește și adăugați-o în compoziția de brânză.
9. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l, pe lungime, în două jumătăți.
10. Puneți o parte a blatului pe un platou, ungeți-o cu 2/3 de cremă, uniformizați-o pe toată suprafața. Puneți deasupra cea de a doua parte a blatului și ungeți-o cu crema rămasă.
11. Presărați deasupra cacao pudră cu ajutorul unei site. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru a se înmuia.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul