Este o budincă universală care se prepară în jumătate de oră. Marele avantaj este că toate ingredientele se găsesc în bucătăria oricărei gospodine. Deși este destinată micului dejun, este la fel de potrivită pentru cină. Această budincă este cea mai bună pe care am făcut-o până acum, plus este pe placul întregii familii.
Ingrediente:
-2 ouă
-1/2 lingurițe de sare
-1.5 lingurițe de praf de copt
-1 pahar de chefir
-1 pahar de făină
-150 g de cașcaval
-2 crevurști
-verdețuri după gust
Mod de preparare:
1. Bateți ouăle cu sarea, adăugați chefirul și praful de copt. Amestecați.
2. Adăugați 1 pahar de făină (200 g). Amestecați. Trebuie să obțineți un aluat asemănător cu cel pentru clătite (pancakes).
3. Adăugați cașcavalul ras, crevurștii tăiați felii (puteți înlocui crevurștii cu parmezan sau șuncă) și verdețurile tăiate mărunt. Amestecați.
4. Nu este prea mult aluat, de aceea folosiți o tavă cu diametrul de 22 cm.
5. Coaceți budinca timp de aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C.
Poftă bună!