Este foarte ușor de pregătit și are un gust senzațional!
Ingrediente:
8 ouă fierte;
300 ml smântână;
2 ouă;
100 g șuncă presata fiartă;
100 g cașcaval;
60 g unt;
Piper alb măcinat; Sare
Mod de preparare:
Punem ouăle fierte tăiate în două (8 bucăți) într-un vas termorezistent tapetat cu unt. Într-un castron punem smântâna, ouăle crude (2 buc) și amestecăm cu mixerul până devine o compoziție netedă. Adăugăm șunca tocată și o treime din cașcavalul ras, apoi condimentăm cu piper.
Turnăm această compoziție peste ouăle din vasul termorezistent, iar pe deasupra punem cașcavalul rămas. Punem totul în cuptor și lăsăm până prinde o culoare frumoasă, aurie.
Bonus: Prajitura fina cu nuca si ciocolata alba- gata in 30 de minute. Un desert pe care toti il vor adora. Astazi va vom prezenta o reteta incredibil de simpla. Fiecare muscatura devine o placere culinara. Produsul se poate gasi si in vitrina cofetariilor de lux. Ingrediente blat: 6 albusuri de ou; 250 g de zahăr; 250g de nuci macinate; 2 linguri făină. Crema: 6 gălbenușuri de ou; 2 linguri de lapte; 140g zahăr; 50g de ciocolată albă; 150g margarină. Glazura: 200 g ciocolata alba; 6 linguri de ulei
Prepararea blatului: Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. Se bat pana devine spuma tare. Se combina nucile macinate cu faina si se adauga treptat in compozitia de albusuri. Se tapeteaza o tava de circa(21 x 36 cm), se intinde compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade.
Prepararea cremei: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devine spuma. Se adauga laptele si se fierbe la abur. Gand se ingroasa, se da jos de pe foc si se adauga ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste. Cand se mai raceste putin se adauga margarina.
Glazura: Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu uleiul pe aburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata si incep sa apara bule.
Ansamblare: Blatul se lasa la racit apoi se pune pe un suport de prajitura, sau tava. Se intinde crema peste blat cand este calduta aproape de rece. Se toarna glazura calda( nu fierbinte) peste crema si se da la frigider. Inainte de taiere, prajitura trebuie scoasa din frigider cu 10-15 minute inainte pentru a nu se crapa glazura la taiere.
Ornati prajitura cu nuci taiate. Cine nu iubeste nucile poate folosi alune sau migdale( aceeasi cantitate ca si nucile).
Pofta buna!