Vă prezentăm rețeta unor chifle deosebit de delicioase, în formă de trandafiri. Din aluat moale și pufos, cu umplutură delicioasă de orez, ouă și ceapă verde. Sunt perfecte pentru a fi servite atât calde cât și reci, ca o gustare sau pentru a fi luate la pachet. Alintați-vă familia cu cele mai gustoase chifle preparate acasă, din ingrediente naturale și făcute cu mult drag.
Ingrediente:
pentru Aluat
500 g | Făină |
270 ml | Lapte |
7 g | Drojdie uscată |
50 ml | Ulei rafinat |
1 lingură | Zahăr |
1 linguriță | Sare |
pentru Umplutură
3 bucăți | Ouă fierte |
80 g | Orez fiert |
30 g | Ceapă verde |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
1 bucată | Gălbenuș de ou |
2 linguri | Lapte |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați laptele cald cu drojdia. Adăugați zahărul, 1 lingură de făină, amestecați și lăsați la loc cald pentru 10-15 minute. Apoi adăugați uleiul, sarea, făina cernută și frământați un aluat elastic și nelipicios. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la crescut timp de 1 oră.
- Între timp preparați umplutura: Fierbeți orezul în apă cu sare, până este gata. Fierbeți ouăle timp de 8-9 minute până sunt tari, le decojiți și le tăiați cubulețe. Într-un bol puneți orezul fiert, ouăle cubulețe, ceapa tocată, asezonați cu sare și piper și amestecați bine.
- După ce aluatul a crescut, îl răsturnați pe planul de lucru uns și îl întindeți într-o foaie subțire dreptunghiulară. Decupați aluatul în cercuri cu o formă (cu diametrul de 10 cm). Veți obține în total 24 de bucăți. Apoi fiecare cerc îl crestați în formă de cruce, pornind de la margini către centrul discului, fără a desprinde bucățile complet.
- Puneți la mijloc câte 1-2 linguri de umplutură, apoi se apucă una dintre „petalele” de aluat și se trage peste umplutură, colțurile lipindu-le de aluat. Uniți primele două „petale” pe diagonală, apoi celelalte două. În final, se obține un trandafiraș drăguț care se așează în tava tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea (40 x 50 cm) .
- Ungeți chiflele cu amestecul de gălbenuș și lapte și dați tava la cuptorul încins la temperatura de 190°C, pentru 30-35 de minute, până se vor rumeni frumos.
- Savurați cu plăcere!
Sursa: Savuros.TV
Pofta buna!