Inghetate

Înghețată de casă (fără zahăr, fără frișcă) – Rețetă simplă și rapidă – Înghețată în trei culori , atât de fină și delicioasă, încât se topește în gură!

 

 

Înghețată de casă (fără zahăr, fără frișcă) – Rețetă simplă și rapidă – Înghețată cu banane, căpșuni și cacao, atât de fină și delicioasă, încât se topește în gură!

 

 

Daca sunt acasa si mi se face pofta de inghetata o fac foaaarte simplu. Probabil stiti de la mamele voastre cum se face inghetata de casa, din lapte sau lapte praf, zahar, ou, smantana, frisca etc. Mie mereu mi s-a parut complicat si n-am facut niciodata inghetata din cauza asta, pana cand am gasit reteta perfecta: ingrediente putine, toate sanatoase, fara foc (pe caldurile astea as innebuni daca as da drumul la aragaz), plus ca dureaza cateva minute.

Mie mi-a luat 30 de minute, dar am facut practic trei inghetate. Daca faceti un singur sortiment va asigur ca va ia 10 minute cu tot cu mancat :))

Important este sa puneti fructe la congelator cu cel putin cateva ore inainte.

 

Ingrediente:

inghetata de vanilie:

-3 banane congelate (feliute, nu intregi)

-2 linguri de miere

-2 pastai de vanilie

-optional o lingurita turmeric (pentru culoare)

inghetata de zmeura:

-1,5 banane congelate (feliute, nu intregi)

-un castronel de zmeura congelata

-1 lingura de miere

inghetata de cacao:

-3 banane congelate (feliute, nu intregi)

-2 linguri de cacao cruda sau pudra de roscove

-1 lingura de miere

 

Aparatura necesara

 aveti nevoie de unul dintre urmatoarele aparate:

-robot de bucatarie ceva mai puternic, sa poata zdrobi bucatelele inghetate de fructe. Folositi recipientul cu lama S.

-blender puternic, cum este Vitamix sau Blendtec

-storcator de fructe care are aceasta optiune (Kuvings are sigur)

-masina de inghetata

 

Mod de preparare:

Eu am folosit robotul de bucatarie (cu lama S). Fructele se scot din congelator cu 5-10 minute inainte sa va apucati de treaba, mai ales daca robotul nu este foarte puternic.

Sortimentele se prepara pe rand.

La cea de vanilie puneti bucatelele de banana in robot, mixati pana cand se transforma intr-o crema groasa, puneti mierea si vanilia si mai mixati putin. Turnati compozitia intr-un vas mai mare si bagati-l imediat la congelator.

Continuati cu sortimentul de zmeura. Mixati bananele si zmeura pana devin crema, adaugati mierea si gata! Turnati compozitia langa cea de vanilie.

La sortimentul de cacao zdrobiti bananele, apoi adaugati cacao si miere si ati terminat! Puneti si inghetata de cacao in vas si lasati la congelator cel putin jumatate de ora, sa se intareasca mai bine. Puteti sa o mancati si fara sa o mai puneti la congelator, daca va place consistenta, dar daca vreti sa fie inghetata-inghetata, mai lasati-o putin la rece.

Poate fi consumata si peste cateva zile. Conditia este sa nu o dezghetati si apoi sa o inghetati iar.

De ce fructe congelate si nu proaspete? Puteti folosi si proaspete, iar apoi sa puneti crema obtinuta la congelator, dar se vor forma „ace” de gheata. De asta eu mai intai congelez fructele si apoi fac inghetata.

 

Pofta buna!

 Sursa




Categorii