Coaste de porc marinate coapte la cuptor
Ingrediente :
- 1500 g coaste de porc
- sare, piper negru măcinat – după gust
- un mar
- 150 g de ketchup
- 80 ml sos de soia
- 50 g zahăr brut nerafinat (melasă) sau 30-40 g zahăr alb
- 2 linguri de otet de mere
- 2 lingurite de boia afumata
- 1,5 lingurițe de usturoi granulat
- ¼ linguriță fulgi de chili (opțional)
- 1,5 lingurițe de ierburi uscate (am folosit un amestec de busuioc și oregano cu ceapă granulată și boia)
- 2 lingurite chimen macinat
- 1 lingurita coriandru macinat
Mod de preparare:
1. Spălați și uscați coastele de porc cu prosoape de hârtie.
2. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust.
3. Pregătiți marinada: curățați mărul de coajă și dați-l pe răzătoare pentru a face un piure. Puneți într-un castron.
7. Cu aproximativ 60 de minute înainte de gătit, scoateți din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
8. Asezati coastele de porc pe o tava tapetata cu doua straturi de folie de aluminiu. Acoperiți-le cu folie.
Pofta buna!
Sursă