Vă prezentăm o rețetă de vinete delicioase, umplute cu carne tocată. Dacă sunteți amator al acestei minunate legume, atunci rețeta de mai jos cu siguranță merită încercată. Obțineți un fel de mâncare cald deosebit de aspectuos, apetisant și aromat, ce cucerește imediat ce-l scoateți din cuptor. Vinetele umplute sunt perfecte atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. La cât de aspectuoase sunt, acestea vor surprinde oaspeții prin gust desăvârșit și aromă intensă.
Ingrediente:
– 4 vinete
– 250 g de carne tocată (porc sau vită)
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 3 linguri de ulei vegetal
– 5 roșii (4 roșii pentru carnea tocată, 1 roșie pentru sos)
– 1 lingură sos de soia
– 2 ardei grași (1 ardei pentru prăjit, 1 ardei pentru sos)
– 2 pahare suc de roșii
– sare
– piper negru măcinat
– zahăr
Mod de preparare:
1. Spălați vinetele. Decojiți-le fâșii, păstrând o parte din coajă și codițele. Astfel, acestea își vor păstra mai bine forma.
2. Aranjați vinetele într-un vas mai mare. Presărați-le cu 3 linguri de sare și turnați apă rece. Apa trebuie să acopere vinetele. Acoperiți vasul cu un capac sau o farfurie și puneți o greutate deasupra. Lăsați-le la temperatura camerei pentru 30-40 de minute.
3. Turnați 1 lingură de ulei într-o tigaie și puneți-o pe foc. Prăjiți ceapa și usturoiul tocat în tigaia încinsă, până devin moi.
4. Adăugați în tigaie carne tocată și 1 pahar de apă. Amestecați.
5. Adăugați sosul de soia și amestecați. Prăjiți înăbușit până carena va fi gata. Potriviți doar cu piper negru măcinat.
6. Spălați roșiile și tăiați-le în 4 părți. Dați-le prin răzătoarea mare.
7. Adăugați miezul de roșii în tigaia cu carne. Amestecați.
8. Prăjiți carena cu roșiile, până se va evapora tot sucul.
9. Scoateți vinetele din apă și lăsați-le să se usuce. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.
10. Prăjiți 1 ardei gras în tigaia încinsă.
11. Aranjați vinetele și ardeii prăjiți pe un prosop de bucătărie.
12. întretăiați vinetele și desfaceți-le puțin. Obțineți niște bărcuțe.
13. Aranjați vinetele într-o formă de copt. Umpleți-le cu carne.
14. Decorați cu felii de ardei prăjit și roșii proaspete.
15. Amestecați sucul de roșii cu sarea și zahărul. Potriviți cu condimente după gust. Adăugați 1 roșie și 1 ardei gras (tăiați legumele cuburi). Amestecați. Turnați sosul obținut în forma de copt.
16. Coaceți vinetele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30-40 de minute. La dorință, presărați cu verdeață tocată. Serviți cu garnitura preferată.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul