Aperitive si Gustari

Budinca aperitiv cu sunca si ardei gras, o reteta delicioasa

 

 

Budinca aperitiv cu sunca si ardei gras, o reteta delicioasa

 

Reteta de budinca aperitiv cu sunca si ardei. Budinca aperitiv cu sunca presata si ardei reteta delicioasa

 

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri smântana
  • 6 linguri faină
  • 300 g șunca
  • 2 buc ardei gras, roșu
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • un praf sare
  • un praf piper
  • un praf cimbru

Budinca aperitiv cu sunca si ardei

Mod de preparare:

Taiem sunca presata in cubulete mici.

Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri.

Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele si omogenizam din nou.

Urmeaza patrunjelul verde, sunca presata si ardeiul.

Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt (25×26 cm), pe care o ungem cu putin unt sau ulei si intindem compozitia de budinca in ea. Eu recomand sa se unga hartia de copt, pentru ca am eu o experienta in care aceasta s-a lipit de o astfel de budinca, neavand grasime in compozitie.

Dam forma cu budinca la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau pana cand budinca se rumeneste frumos la suprafata.

Lasam budinca sa se raceasca usor, apoi o rasturnam pe o planseta si inlaturam hartia de copt.

O portionam rece, pentru a se taia frumos.

Servim budinca aperitiv cu sunca si ardei, cu ketchup sau cu o cana de iaurt, la micul dejun sau de ce nu la cina.

Dar o putem servi si ca aperitiv la o masa de sarbatoare si cu siguranta ne vom incanta si musafirii si mai ales, o putem lua in pachetelul de serviciu sau de scoala.

Va recomand cu drag aceasta reteta de budinca aperitiv cu sunca si ardei, este foarte gustoasa si apreciata de toti.

Budinca aperitiv cu sunca si ardei

Pofta buna!

 




Categorii