Încearcă reţeta de foi cu cremă de lămâie pentru un desert simplu, gustos şi răcoros.
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 40 min
Gata in: 1 ore, 10 min
Ingrediente:
Pentru foi:
600 g făină
2 ouă
8 linguri zahăr pudră
100 g unt
200 ml lapte
1 lingurita amoniac
Pentru cremă:
2 gălbenuşuri
150 g zahăr
1 praf sare
500 ml lapte
1 lămâie
1 lingurita amidon
Pentru glazură:
3 linguri zahăr pudră
sucul unei lămâi
câteva picături de colorant
Mod de preparare:
1. Pentru foi, se mixează ouăle cu untul, zahărul şi amoniacul dizolvat în lapte. Se pune făina treptat, împreună cu praful de sare şi se amestecă pentru a obţine un aluat omogen care se împarte în patru.
2. Din fiecare parte se întinde o foaie care se coace pe dosul tăvii unse cu foarte puţin ulei. Se scoate o foaie coaptă şi se pune la cuptor o alta.
3. Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cremă albă, în care se toarnă laptele clocotit şi amidonul desfăcut într-o lingură de lapte rece. Se pune crema pe foc amestecând continuu, fără a o lăsa să fiarbă. Se scoate de pe foc, se pune coaja de lamiae şi se lasă la răcit amestecând din când în când.
4. O foaie se aşază în tava mare de aragaz, se repartizează crema şi se continuă până la terminarea foilor. Se amestecă ingredientele pentru glazură şi se toarnă. Se lasă de pe o zi pe alta.
Pofta buna!